18. Oktobris 2017 09:00
Jaunumi
Solis pretī Latvijas Patentu informācijas centru tīkla attīstībai
No Patentu valdes arhīva

2017. gada 15. martā Minhenē Patentu valdes direktors Sandris Laganovskis un Eiropas Patentu iestādes (EPO) prezidents B.Batistelli (Benoît Battistelli) parakstīja sadarbības plānu patentu jomā turpmākajiem trim gadiem. Nedaudz vēlāk, 11. oktobrī, tiekoties ar EPO Juridiskās un starptautiskās sadarbības departamenta ģenerāldirektoru F.Hannartu  (François-Régis Hannart), tika parakstīti sadarbības plāna grozījumi, papildinot to ar iniciatīvām, kas paredz Latvijas Patentu informācijas centru tīkla (PATLIB) attīstību līdz izcilības līmenim.

Izcilības iniciatīva paredz dalīšanos ar prasmēm un zināšanām, kas tiks iegūtas projekta ietvaros, lai atbalstītu un attīstītu pašreizējo Latvijas PATLIB centru tīklu. Piedaloties šajā projektā, Patentu valdes PATLIB centra mērķis būs galvenokārt veicināt darbinieku prasmju un zināšanu attīstību patentu informācijas jautājumos, kā arī rīkot dažādus seminārus un apmācības, sniegt savstarpēju atbalstu intelektuālā īpašuma tiesību aizsardzības jautājumos esošajiem un topošajiem PATLIB centriem Latvijā.

Patentu valdes direktors norāda: “Patentu informācijas centru 2017. gada pārveides projekts ir svarīgs un savlaicīgs solis ceļā uz Latvijas patentu informācijas centru tīkla stiprināšanu, attīstot Patentu valdes darbinieku prasmes un zināšanas visaugstākajā līmenī. Mēs ļoti augstu novērtējam Eiropas Patentu iestādes sniegto atbalstu un iniciatīvas, kas ir vērstas uz intelektuālā īpašuma sistēmas efektīvu attīstību Latvijā.”

PATLIB centru tīkls ir Eiropas patentu informācijas infrastruktūras nozīmīga sastāvdaļa, kurā informācijas centri apvienojušies ar mērķi uzlabot saziņu un sadarbību, kā arī veicināt izpratni par patentu informāciju. PATLIB (PATent LIBrary) centru uzdevums ir sniegt lietotājiem pietuvinātus un konkrētā reģiona vietējiem apstākļiem atbilstošus patentu informācijas pakalpojumus un palīdzēt risināt citus ar intelektuālā īpašuma tiesībām saistītus jautājumus.

320 Eiropas Patentu organizācijas dalībvalstu patentu informācijas centri.

Latvijā pašlaik darbojas jau 4 PATLIB centri:

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties