7. Marts 2018 10:57
Jaunumi
Patentu valde aicina pieteikties apbalvojumam “Gada preču zīme”

Patentu valde, Latvijas Dizaineru savienība un Latvijas lielākā uzņēmēju biedrība Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kamera aicina uzņēmējus līdz šī gada 23. martam pieteikties konkursam “Gada preču zīme 2017” nominācijās – “Gada preču zīme – Latvijai” un “Gada preču zīme – pasaulei”.

Jau sesto gadu pēc kārtas tiks sumināti pērnā gada Latvijas preču zīmju īpašnieki, kas izmanto rūpnieciskā īpašuma aizsardzības priekšrocības savā labā, veicinot Latvijas uzņēmējdarbības attīstību.

Pērnajā gadā lielāko daļu jeb 41,1 % no kopējā preču zīmju reģistrāciju skaita veido tieši Latvijas preču zīmes. „Esam gandarīti, ka arvien vairāk Latvijas uzņēmēji rūpējās par sava zīmola aizsardzību. Uzņēmējiem, kuri ieguldījuši laiku, pūles un līdzekļus, lai izveidotu labu sava zīmola tēlu, preču zīme ir veids, kā aizliegt citiem negodīgi gūt labumu no savas reputācijas un patērētāju uzticības,” atzīmē patentu valdes direktors S.Laganovskis, „šogad jau sesto reizi pēc kārtas apbalvosim labāko preču zīmju īpašniekus. Konkurss sešu gadu laikā no radošas iestāžu iniciatīvas ir izaudzis līdz Latvijas mēroga prestižākajam konkursam rūpnieciskā īpašuma aizsardzības jomā; piecu gadu laikā konkursam ir pieteiktas 468 preču zīmes, un arī šogad ceram sagaidīt aktīvu uzņēmēju dalību konkursā.”

„Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameras pamatmērķi ir sekmēt vietējo uzņēmumu konkurētspēju, eksportspēju un produktivitāti, lai tādējādi veicinātu tautsaimniecības izaugsmi. Konkurss, kur esam kļuvuši par stabiliem partneriem, sekmē Latvijas uzņēmumu atpazīstamību un arī aizsardzību kā uz vietas, tā pasaulē, tādēļ aicinu ikvienu apsvērt iespēju par dalību tajā, vairojot savu atpazīstamību,” norāda LTRK valdes priekšsēdētājs Jānis Endziņš.

Pirms diviem gadiem speciāli konkursam tika izveidota konkursa vizuālā identitāte. Grafisko zīmi veido 2 simbolu monogramma, kas norāda uz intelektuālā īpašuma tiesībām, proti, reģistrētas preču zīmes īpašuma tiesībām un autortiesībām. Minētais logotips tiks izmantots arī šogad.

Latvijas Dizaineru savienības pārstāvis Andrejs Broks norāda: „Precei vai pakalpojumam atbilstīga, profesionāli izstrādāta preču zīmes dizaina intelektuālā īpašuma komerciālā vērtība ir ne tikai tā grafiskajā identitātē, bet arī kā pārdošanu veicinošam tirgvedības instrumentam tā radītās pievienotās vērtības dēļ, nodrošinot zīmola atpazīstamību un preces vai pakalpojuma kvalitātes apliecinājumu.”

Lai piedalītos konkursā, Latvijas preču zīmei iepriekšējā kalendārajā gadā jābūt reģistrētai nacionālajā procedūrā, starptautiskajā procedūrā vai kā Eiropas Savienības preču zīmei.

Konkursa uzvarētāji tiks noskaidroti, ņemot vērā sabiedrības balsojuma rezultātus un žūrijas komisijas vērtējumu. Ir paredzēts, ka apbalvojumi tiks pasniegti Pasaules Intelektuālā īpašuma dienai veltītā semināra ietvaros 26. aprīlī.

Preču zīmes dalībai konkursā var pieteikt elektroniski Patentu valdes tīmekļvietnē.

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties