6. Jūnijs 2018 13:22
Jaunumi
Šodien kvalifikācijas eksāmenu kārto 62 maksātnespējas procesa administratori

Šodien, 6. jūnijā, notiek maksātnespējas procesa administratoru kvalifikācijas eksāmens, kuru kārto 62 administratori. Divi administratori, kuriem bija jākārto kvalifikācijas eksāmens, paši lūguši izbeigt sertifikāta darbību, savukārt 10 administratoriem izbeigta sertifikāta darbība, jo viņi nepieteicās eksāmena kārtošanai.

2018. gadā tiks organizēts vēl viens kvalifikācijas eksāmens, pēc kura administratora amatā tiks iecelti administratori, kuri ir nokārtojuši kvalifikācijas eksāmenu. Nākamā kvalifikācijas eksāmena norise plānota 2018. gada 12. septembrī.

2017. un 2018. gadā organizēti trīs administratoru kvalifikācijas eksāmeni. Eksāmenus kārtoja 130 administratori, no kuriem 111 personas eksāmenu nokārtoja un tika ieceltas administratora amatā. 2017. gada sākumā maksātnespējas reģistrā tika reģistrēti 312 administratori, savukārt 2018. gada jūnijā – 244 administratori.

Sākot ar 2017. gada 6. janvāri, administratoru kvalifikācijas kontroles funkcija ir nodota valstij – atbilstoši spēkā esošajām Maksātnespējas likuma regulējumam administratoru kvalifikācijas kontroles funkcija nodota Maksātnespējas administrācijai, kā arī neatkarīgai Eksaminācijas komisijai. Izmaiņas normatīvajā regulējumā paredz stingrākas prasības administratoru kvalifikācijai, reputācijai un profesionalitātei, kā arī ieviesta regulāra administratoru eksaminācija – vienu reizi divos gados.

Maksātnespējas administrācijai, nodrošinot eksaminācijas un amatā iecelšanas procesa norisi, kā arī disciplināratbildības institūta funkcionēšanu, vidējā termiņā un ilgtermiņā tiks sasniegts Maksātnespējas politikas attīstības pamatnostādnēs 2016.-2020. gadam ietvertais politikas virziens – administratora profesijā strādā augsti kvalificēti profesionāļi ar amatam atbilstošām zināšanām, prasmēm, un personiskajām īpašībām – sasniegšanu, gan kopumā paaugstinās maksātnespējas procesa efektivitāti.

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties