28. Jūnijs 2018 12:33
Jaunumi
Kārtējo kvalifikācijas eksāmenu nokārtojuši 53 maksātnespējas administratori

Administratora kvalifikācijas eksāmenu, kas norisinājās 2018. gada 6. jūnijā, kārtoja 62 administratori. Eksāmenu sekmīgi nokārtoja 53 administratori, kuri ar Maksātnespējas administrācijas direktora rīkojumu iecelti administratora amatā, savukārt deviņiem administratoriem izbeigta sertifikāta darbība.

Kvalifikācijas eksāmena pirmajā daļā negatīvu vērtējumu saņēma seši administratori, savukārt vienu pirmās daļas darbu eksaminācijas komisija nevērtēja, jo tas tika identificēts. Atbilstoši normatīvajam regulējumam eksaminācijas komisija nevērtē darbu, kurš identificēts, izdarot par to ierakstu darba vērtēšanas lapā. Līdz ar to kopumā pirmajā daļā negatīvu vērtējumu saņēma septiņi administratori.

Otrajā daļā negatīvu vērtējumu saņēma seši administratori. Četri administratori saņēma negatīvu vērtējumu gan pirmajā, gan otrajā daļā.

Kvalifikācijas eksāmena pirmajā daļā 9 un 10 punktus saņēma trīs administratori, savukārt otrajā daļā – 11 administratori.

Atbilstoši Maksātnespējas likuma regulējumam administratoru kvalifikācijas kontroles funkciju veic Maksātnespējas administrācija, kā arī neatkarīga eksaminācijas komisija. Spēkā esošais Maksātnespējas likums salīdzinājumā ar iepriekšējo regulējumu paredz stingrākas prasības administratoru kvalifikācijai, reputācijai un profesionalitātei, kā arī noteic regulāru administratoru eksamināciju.

Maksātnespējas administrācijai, nodrošinot eksaminācijas un administratoru amatā iecelšanas procesa norisi, kā arī disciplināratbildības institūta funkcionēšanu, vidējā termiņā un ilgtermiņā tiks sasniegts Maksātnespējas politikas attīstības pamatnostādnēs 2016. - 2020. gadam ietvertais politikas virziens – administratora profesijā strādā augsti kvalificēti profesionāļi ar amatam atbilstošām zināšanām, prasmēm, un personiskajām īpašībām – sasniegšanu, gan kopumā paaugstinās maksātnespējas procesa efektivitāti.

Saskaņā ar Maksātnespējas likuma pārejas noteikumu 35. punktu kvalifikācijas eksāmens pirms administratora iecelšanas amatā vēl jākārto 67 administratoriem. Nākamais kvalifikācijas eksāmens norisināsies 2018. gada septembrī, kas jākārto 45 administratoriem.

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties