21. Jūnijs 2018 11:12
Studenta Vārds
Latvijas Universitāti šovasar absolvēs 248 jaunie tiesību speciālisti
No LU arhīva

Kārtējo akadēmisko gadu Latvijas Universitātē (LU) noslēdz vasaras izlaidumi alma mater sirdī – Lielajā aulā, kad diplomus absolventiem pasniedz LU rektors. Kā vienā no universitātes lielākajām fakultātēm, Juridiskajā fakultātē (JF) arī absolventu skaits ir viens no augstākajiem.

Šovasar studijas LU JF noslēgs 248 studenti. 22. jūnijā, plkst. 10.00 notiks bakalaura studiju programmas "Tiesību zinātne" izlaidums, kad sociālo zinātņu bakalaura grādu tiesību zinātnē saņems 149 studenti. Jauno bakalauru vidū ir arī LU fonda mecenātu stipendiātes Bella Dubovika un Ramona Karīna Hmeļņicka, kam studiju sākumā piešķirta Minnas Matildes Vilhelmīnes Petkevičs piemiņas stipendija; Anete Kalniņa, kas saņēmusi stipendiju "Ceļamaize"; Madara Siliņa, kas saņēmusi Vairas Vīķes-Freibergas stipendiju un Nora Ventaskraste, kam augstu sekmju dēļ piešķirta M.M.V.Petkevičs piemiņas stipendija un divkārt arī LU dižmecenāta Kristapa Morberga stipendija.

Šā gada LU vasaras izlaidumu sēriju noslēgs Juridiskās fakultātes maģistru izlaidums 4. jūlijā, plkst. 11.00. Sociālo zinātņu maģistra grādu tiesību zinātnē saņems divi absolventi, savukārt profesionālo maģistra grādu tiesību zinātnē, kā arī jurista kvalifikāciju piešķirs 97 studentiem.

Jauno maģistru vidū ir trīs LU mecenātu stipendiāti: Madara Meļņika, kas studiju un pētniecības darba atbalstam saņēma Kurta Hāgena stipendiju, Dāvids Lipšens, kam piešķirta Kristīnes Krūmas piemiņas stipendija un LU basketbola sistēmas spēlētājs Pauls Bergs, kas divreiz saņēmis stipendiju "Ceļamaize. Sports".

Absolventus izlaidumos tradicionāli sveiks Tieslietu ministrs, kā arī valsts un tiesu varai pietuvinātu profesionālo organizāciju vadītāji.

Juridiskā fakultāte absolventus aicina neapstāties pie sasniegtā, bet turpināt izkopt savas prasmes un zināšanas. Uzņemšana maģistrantūrā sāksies šā gada 2. jūlijā, bet doktorantūrā - 13. augustā. Absolventi aicināti nākotnē savas profesionālās zināšanas attīstīt arī fakultātes Juridiskās tālākizglītības un profesionālās pilnveides centra programmās, kā arī saglabāt saikni ar savu alma mater, iesaistoties LU Absolventu klubā.

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
CITI STUDENTA VĀRDA JAUNUMI
VISS STUDENTA VĀRDS
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties