7. Novembris 2018 09:11
Jaunumi
Notiks ikgadējā diskusija par Latvijai aktuāliem cilvēktiesību jautājumiem

23. novembrī Pullman Riga Hotel notiks Rīgas Juridiskās augstskolas (RJA) un Ārlietu ministrijas organizētā gadskārtējā diskusija par aktuālajiem cilvēktiesību jautājumiem Latvijā. 

Diskusijā piedalīsies Satversmes tiesas priekšsēdētāja un RJA profesore Ineta Ziemele, Eiropas Cilvēktiesību tiesas tiesnesis un RJA asociētais profesors Mārtiņš Mits, Latvijas pārstāve starptautiskajās cilvēktiesību institūcijās Kristīne Līce, Rīgas Juridiskās augstskolas vieslektore Dr. Arina Melse, Augstākās tiesas Administratīvo lietu departamenta priekšsēdētāja Veronika Krūmiņa, kā arī Personas datu aizsardzības speciāliste Agnese Boboviča. 

Diskusijas laikā dalībnieki tiks iepazīstināti ar Latvijai aktuāliem jautājumiem, kas šobrīd ir nozīmīgi kopējā Eiropas cilvēktiesību aizsardzības jomā, tiks aplūkotas Eiropas Cilvēktiesību tiesas aktualitātes un jaunākie Eiropas Cilvēktiesību tiesas nolēmumi Latvijas lietās.  
Īpaši šogad, ņemot vērā  aktualitātes pasaulē un Latvijā, diskusija pievērsīsies datu aizsardzības jautājumiem Eiropas Savienības un nacionālā perspektīvā. 
    
Šīs diskusijas ir ieņēmušas stabilu vietu Latvijas akadēmisko un profesionālo pasākumu klāstā. Tās plaši apmeklē visdažādāko juridisko profesiju pārstāvji – Satversmes un vispārējās jurisdikcijas tiesu tiesneši un to palīgi, prokurori, advokāti, ministriju ierēdņi, Saeimas deputāti un Juridiskā biroja pārstāvji, tiesībsarga un nevalstisko organizāciju pārstāvji, studenti. Diskusijas cenšas, apvienojot akadēmisko un profesionālo aspektu, sniegt ieskatu aktuālajās Cilvēka tiesību un pamatbrīvību aizsardzības konvencijas piemērošanas problēmās Latvijā, veicināt izpratni par problēmu cēloņiem un risinājumiem to novēršanai. Tādēļ diskusija pirmkārt ir domāta tiem, kuru profesionālā darbība ir saistīta ar Cilvēka tiesību un pamatbrīvību aizsardzības konvencijas ievērošanas nodrošināšanu, taču tā ir noderīgs informācijas avots par cilvēktiesību aizsardzības aktualitātēm Latvijā ikvienam interesentam.

Programma pieejama šeit.

Vietu skaits ierobežots, lūdzu reģistrēties šeit.

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties