22. Februāris 2019 12:51
Jaunumi
Tiesu izpildītāju atgūtie līdzekļi tiek ieskaitīti Valsts kasē, un tiem nav iespējams piekļūt noziedzīgā ceļā
1

Valsts policija 19. februārī informēja, ka ir novērsta zvērināta tiesu izpildītāja nolaupīšana naudas izspiešanas nolūkā. Noziedzīgās shēmas autorus vadīja maldīgs priekšstats, ka ir iespējams piespiest zvērinātu tiesu izpildītāju vai tā tuviniekus izņemt pieprasīto summu no Valsts kases konta skaidrā naudā vai veikt pārskaitījumu uz kādu ārvalstu bankas kontu. Informējam, ka šāda shēma nav iespējama, jo valsts ir parūpējusies par to, lai valsts budžeta un citu piedzinēju naudas līdzekļi, kas atrodas zvērinātu tiesu izpildītāju depozītu kontos, būtu maksimāli pasargāti no tādiem noziegumiem, kādu pastrādāšanu bija iecerējusi Valsts policijas aizturētā persona.

Jāuzsver, ka, pateicoties Tieslietu ministrijas, Tiesu administrācijas un Latvijas Zvērinātu tiesu izpildītāju padomes savulaik kopīgi izstrādātiem un likumdevēja atbalstītiem tehniskiem un tiesiskiem risinājumiem, šāda noziedzīga shēma nemaz nav īstenojama.

Latvijas Zvērinātu tiesu izpildītāju padomes priekšsēdētājs Andris Spore: “Jau kopš 2011. gada 1. jūlija visi zvērinātu tiesu izpildītāju piedzītie un to glabāšanā esošie naudas līdzekļi atrodas depozīta kontos Valsts kasē. Šajos kontos esošos līdzekļus nevar brīvi pārskaitīt. Pārskaitījumus iespējams izdarīt tikai caur valsts informācijas sistēmu – Izpildu lietu reģistru, atbilstoši izpildu dokumentā norādītām personām.”

Latvijas Zvērinātu tiesu izpildītāju padome izsaka pateicību Valsts policijai, kuras operatīvā rīcība novērsa līdz šim nepieredzēta nozieguma izdarīšanu pret valsts amatpersonu savu amata pienākumu pildīšanas brīdī.

 
 
1 KOMENTĀRS
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Magone
25. Februāris 2019 / 18:03
0
ATBILDĒT
Mēs, maksātnespējas procesa administratori, arī vēlētos, lai maksātnespējas procesa naudas līdzekļi glabātos kontā Valsts kasē, bet neviens šādu priekšlikumu dzirdēt negrib -ne Valsts kase, ne Maksātnespējas kontroles dienests, ne Tieslietu ministrija. Savukārt vairums banku ir paziņojušas, ka maksātnespējīgajiem uzņēmumiem kontus vaļā nevērs principā. Tās dažas bankas, kuras neatsakās vērt vaļā kontus, ir noteikušas speciālu cenu maksātnespējīgajiem uzņēmumiem par kontu atvēršanu, vai arī ir noteikti citi ierobežojumi, piemēram, Luminor banka -parastajiem uzņēmumiem 15 EUR, bet maksātnespējīgajiem -40 EUR par konta atvēršanu. Nevienu arī neinteresē tas, ka administratoram tukšajos procesos, kādi ir aptuveni 90-95% gadījumu, šie izdevumi un arī bankas ikmēneša komisijas maksas ir jāsedz no personīgajiem līdzekļiem un tos neviens neatmaksās.
Tādēļ vislabākais risinājums būtu katram administratoram konts Valsts kasē.
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties