13. Marts 2019 16:19
Jaunumi
Publicēts pētījums par noziegumos cietušo tiesību attīstību Latvijā

Pētījums “Noziegumos cietušo tiesību attīstība Eiropā: Latvija” tika veikts projekta VOCIARE (Noziegumos cietušo tiesību ieviešanas analīze Eiropā) ietvaros, kuru finansē Eiropas Komisijas Justīcijas programma.

Šī pētījuma mērķis ir izanalizēt cietušo atbalsta Direktīvas (Nr. 2012/29/ES) ieviešanas procesu un rezultātus Latvijā, kā rezultātā sniegt ieteikumus un rekomendācijas turpmākai cietušo atbalsta sistēmas attīstībai valstī kopumā.

Pētījuma struktūra ir nosacīta no diviem aspektiem:

  • visās projektā VOCIARE iesaistītajās Eiropas valstīs šis pētījums tiek veikts pēc vienotas metodoloģijas;
  • pētījumā ir vērtētas tiesību normas un to piemērošanas prakse, kā arī juridiskās domas attīstība, saskaņā ar konkrētiem Direktīvas noteikumiem (pantiem).

Cietušo atbalsta sistēmas attīstība Latvijā ar Direktīvas pārņemšanu nav noslēgusies, tā ir sākusies un turpināsies, tāpēc pētījumā ir ietverta informācija par notiekošo cietušo atbalsta jomā laika periodā no 2007. gada līdz 2018. gada maijam.

Pētījuma autori ir Ilona Kronberga, Latvijas Tiesnešu mācību centra direktore, un Endija Logina, Latvijas Tiesnešu mācību centra Juridisko programmu koordinatore.

Publikācija izveidota un publiskota, sadarbojoties Latvijas Republikas Tieslietu ministrijai, Juridiskās palīdzības administrācijai un nodibinājumam “Latvijas Tiesnešu mācību centrs”.

Pētījums pieejams ŠEIT.

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties