19. Jūnijs 2021 08:23
Jaunumi
Latvijas Tiesnešu mācību centrs ir izveidojis jaunu mājaslapu ērtākai informācijas pieejamībai

Lai nodrošinātu juridisko profesiju pārstāvjiem ērtāku informācijas pieejamību par Latvijas Tiesnešu mācību centru (LTMC) un tā organizētajiem publiskajiem mācību pasākumiem, LTMC ir izveidojis jaunu mājaslapu, kura ir mūsdienīga un viegli lietojama arī no mobilajām ierīcēm - viedtālruņiem un planšetdatoriem.

Jaunajā mājaslapā ir veiktas šādas izmaiņas:

• mainīta struktūra, lai informācija ir viegli atrodama;

• ir izveidots mūsdienīgāks mājaslapas dizains, kas ir ērti lietojams no mobilajām ierīcēm;

• sniegta iespēja pieteikties jaunumu saņemšanai, norādot e-pastu.

Līdz 2021. gada beigām ir plānots pabeigt uzlabojumus mājaslapā, lai turpmāk starpdisciplināro jeb publiski pieejamo mācību pasākumu dalībniekiem būtu iespēja pieteikties un apmaksāt savu dalību mācību pasākumos uzreiz, lietojot maksājumu karti vai internetbanku.

Organizētās mācības primāri ir paredzētas tiesnešiem un tiesu darbiniekiem, tomēr tās tiek rīkotas arī advokātiem, juristiem un citiem interesentiem. Pēdējos gados, īstenojot Eiropas sociālā fonda projektus, LTMC mācības ir apmeklējuši arī izmeklētāji, prokurori, politikas veidotāji un ieviesēji.

LTMC ir nodibinājums, nevalstiska, bezpeļņas organizācija, kas ir dibināta pirms vairāk nekā 25 gadiem ar noteiktu mērķi - nodrošināt tiesnešu tālākizglītību, tādejādi stiprinot tiesisku valsti un veicinot vienotu tiesību izpratni Eiropas Savienības kopējā tiesību telpā. LTMC ir reģistrēts Izglītības iestāžu reģistrā un īsteno pieaugušo neformālās izglītības programmas. Ar 2014. gadā noslēgto līdzdarbības līgumu Tiesu administrācija ir pilnvarojusi LTMC tiesnešu un tiesu darbinieku mācību organizēšanai līdz 2024.gadam. Tā kā tiesas efektīvas darbības pamatā ir tiesneša profesionālās prasmes un zināšanas, mācību pasākumos īpaša vērība tiek veltīta tēmām, kas paaugstina tiesu spriedumu kvalitāti, ceļ tiesnešu kvalifikāciju un sagatavo profesionāļus darbam, veicinot arī iedzīvotāju uzticības līmeni tiesu sistēmai Latvijā.

Kopš 2004. gada LTMC sadarbībā ar Eiropas Tiesiskās apmācības tīklu (EJTN) nodrošina tiesnešu dalību starptautiskajos mācību pasākumos, t.i., ES tiesību, tiesnešu prasmju, juridisko svešvalodu semināri, pieredzes un mācību vizītes, kā arī aktīvi darbojas EJTN darba grupās.

Aicinām sekot līdzi LTMC aktualitātēm jaunajā mājaslapā www.ltmc.lv, kā arī sociālo tīklu kontos - Facebook, Twitter un Instagram.

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties