26. Marts 2019 11:55
Jaunumi
Balso par savu iecienīto preču zīmi konkursā “Gada preču zīme 2018”

Patentu valde, Latvijas Tirdzniecības un Rūpniecības kamera un Latvijas Dizaineru savienība līdz š.g. 12. aprīlim aicina ikvienu balsot par savu iecienīto preču zīmi, piedaloties konkursa “Gada preču zīme 2018” sabiedrības balsojumā – Patentu valdes tīmekļvietnē.

Jau septīto gadu pēc kārtas konkursa “Gada preču zīme 2018” ietvaros tiks godināti tie uzņēmēji, kas savas ilgtermiņa konkurētspējas un produktivitātes paaugstināšanai izmanto rūpnieciskā īpašuma jeb preču zīmes aizsardzības iespējas.

“Preču zīmes reģistrācija ir būtiska visiem tālredzīgiem uzņēmējiem, kuri vēlas ilglaicīgi darboties gan vietējā, gan starptautiskajā tirgū. Pērn Patentu valdē reģistrācijai ir pieteiktas 2070 preču zīmes, kas ir lielākais preču zīmju pieteikumu skaits pēdējo 15 gadu laikā. Tas apliecina arvien pieaugošu uzņēmēju vēlmi investēt vairāk savas reputācijas un atpazīstamības veidošanā, kā arī uzturēšanā,” ar gandarījumu atzīmē PV direktors Sandris Laganovskis, “Šogad konkursā tika pieteiktas 65 Latvijas izcelsmes preču zīmes, starp kurām ir patērētājiem gana plaši pazīstami zīmoli, savukārt daļai no konkursā pieteiktajām preču zīmēm šī būs unikāla iespēja pirmo reizi parādīt savu vārdu plašākai sabiedrības daļai. Lai izlemtu, kura preču zīme ir apbalvojuma cienīga, aicinām ikvienu Latvijas iedzīvotāju piedalīties balsojumā!”

Visvairāk konkursā tiek pieteiktas preču zīmes tādās nozarēs, kas nodrošina nozīmīgu pienesumu valsts ekonomikai, piemēram, pārtikas un dzērienu, izglītības, izklaižu un kultūras pasākumu nozarēs, kā arī reklāmā un uzņēmumu pārvaldībā (35., 41. un 32. klase). Savukārt šogad konkursā tika pieteiktas preču zīmes arī tādās nozarēs, kas attiecas uz zinātniskiem un tehnoloģiskiem pakalpojumiem, kā arī aparātu u.c. ierīču ražošanu (42. un 9. klase).

Par pagājušā gada “Gada preču zīmi–Latvijai” ir atzīta SIA “Labie Koki” preču zīme, bet par “Gada preču zīmi–pasaulei” – Mārtiņa Barkāna radītā preču zīme “Abavs” – Abavas vīna darītavai. Pagājušā gada laureātu vidū ir arī tādi uzņēmumi, kā, piemēram, SIA “SmartLynx Airlines”, AS “Latvijas Maiznieks”, SIA “”Milzu”, SIA “Baltic Diary Farm”, SIA “ML Alfa”, AS “Cēsu alus” u.c.

Konkursa uzvarētāju noteiks sabiedrības balsojums (50 %) un žūrijas vērtējums (50 %).

Apbalvojumi laureātiem tiks pasniegti 26. aprīlī, Pasaules Intelektuālā īpašuma dienā.  

Balso par savu iecienītāko preču zīmi šeit

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties