26. Augusts 2019 14:21
Jaunumi
Izskatīta disciplinārlieta pret tiesnesi par rupju nolaidību lietas izskatīšanā
1

Tiesnešu disciplinārkolēģija 2019. gada 23. augusta sēdē izskatīja ar ministru prezidenta biedra, tieslietu ministra 2019. gada 19. jūnija rīkojumu ierosināto disciplinārlietu pret tiesnesi par rupju nolaidību lietas izskatīšanā, tiesas spriedumā iekļaujot lietas faktiskajiem apstākļiem neatbilstošas ziņas.

Izskatot disciplinārlietu, Tiesnešu disciplinārkolēģija, pamatojoties uz Tiesnešu disciplinārās atbildības likuma 7. panta astoto daļu, aprobežojās ar disciplinārlietas izskatīšanu sēdē, neuzliekot disciplinārsodu.

Tiesnešu disciplinārkolēģija 2019. gada 23. augusta sēdē izskatīja ar ministru prezidenta biedra, tieslietu ministra 2019. gada 25. jūlija rīkojumu ierosināto disciplinārlietu pret tiesnesi par likuma „Par interešu konflikta novēršanu valsts amatpersonu darbībā” 19. pantā noteiktās informācijas izmantošanas aizliegumu.

Izskatot disciplinārlietu, Tiesnešu disciplinārkolēģija, pamatojoties uz Tiesnešu disciplinārās atbildības likuma 7. panta otrās daļas 1. punktu un ceturtās daļas 1. punktu, uzlika tiesnesim disciplinārsodu – piezīmi.

 
 
1 KOMENTĀRS
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Zinātājs
28. Augusts 2019 / 21:03
0
ATBILDĒT
Izskatās, ka tiesneša palīgs ir nokļūdījies, bet tiesnesis nav bijis gana vērīgs.
Gluži parasts gadījums.
Piemēram, Rīgas apgabaltiesas Civillietu tiesas kolēģijas vadības uzstādījums ir, ka tiesneša palīgs pilnībā izstrādā visa veida nolēmumus un tad nodod tiesnesim caurskatīšanai. Būtībā normatīvajos aktos nostiprināto tiesas varu nodod tiesneša palīgam. Līdz ar to tiesneša palīgs pārtop par tiesneša vietnieku. Nav jau brīnums, ka gada laikā Rīgas apgabaltiesas Civillietu tiesas kolēģijā nomainās ap 80 % no tiesneša palīgiem.
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties