17. Septembris 2019 15:03
Studenta Vārds
Atskats uz vasaras skolu finanšu tiesībās
No Prof. Kārļa Dišlera fonda arhīva

No 26. līdz 30. augustam Latvijas Universitātes Juridiskās fakultātes telpās norisinājās nu jau otrā Profesora Kārļa Dišlera vasaras skola, kas šogad bija veltīta finanšu tiesībām. Vasaras skolu organizēja Prof. K. Dišlera fonds sadarbībā ar LU JF, zvērinātu advokātu biroju “Cobalt” un Finanšu nozares asociāciju.

Vasaras skolas ietvaros studentiem bija iespēja noklausīties finanšu nozares vadošo profesionāļu lekciju ciklu par patlaban aktuālākajiem jautājumiem banku un finanšu tiesību jomā. “Prof. K. Dišlera vasaras skola ir lieliska iespēja atgriezties studiju ritmā nedēļu ātrāk. Tā iepazīstina ar aktualitātēm  un problēmjautājumiem specifiskās tiesību zinātnes nozarēs no aktīvi praktizējošiem speciālistiem. Students tādējādi viens no pirmajiem uzzina plānotās izmaiņas attiecīgajā nozarē un potenciālās karjeras iespējas,” atzīst vasaras skolas dalībniece, LU JF studente Katrīna Znotiņa.

Vasaras skola tika atklāta ar Edgara Pastara (Finanšu nozares asociācija) sniegto ieskatu finanšu pakalpojumu regulatīvajā ietvarā, kam sekoja jautājumu un atbilžu sesija. Edgars Lodziņš (COBALT) iepazīstināja ar fondu darbību, to veidiem, uzbūvi un saistošo regulējumu, savukārt Andrejs Martinovs (Finanšu nozares asociācija, INVL) piedāvāja padziļinātu ieskatu pensiju fondu darbībā.

Otrās dienas ietvaros Mārtiņš Bērziņš (Finanšu nozares asociācija, Citadele) aplūkoja fintech banku pakalpojumos, kamēr Edvards Kušners (Latvijas Banka) apskatīja šībrīža un nākotnes izaicinājumus naudas rašanās procesā un apritē. Savukārt Ilze Znotiņa (Finanšu izlūkošanas dienests) dienu noslēdza ar pārskatu par AML/CTF/CPF/TFS risku vadību.

Nākamajā dienā Edgars Lodziņš (COBALT) sniedza īsu ievadu kapitāla tirgos, kamēr Juris Krasovskis (Finanšu nozares asociācija, Luminor) pievērsās noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizācijas un terorisma un proliferācijas finansēšanas novēršanai banku sektorā, bet Maksims Kairovs (Finanšu nozares asociācija, Luminor) – normatīvo aktu izmaiņu pārvaldībai.

Trešās dienas izskaņā studentiem bija arī iespēja neformālā gaisotnē iepazīt vienam otru tuvāk un izmēģināt savus spēkus COBALT un Finanšu nozares asociācijas prāta spēļu vakarā. 

Nedēļas otrā daļa tika iesākta ar Veronikas Sajadovas (Finanšu nozares asociācija, Swedbank) interaktīvo semināru par personas datu aizsardzību finanšu sektorā, kam sekoja Agneses Alaines (Finanšu un kapitāla tirgus komisija) pārskats par finanšu pakalpojumu darbības licencēšanu.

Vasaras skolas pēdējā dienā Arvis Ērmiņš (Fintelum) iepazīstināja dalībniekus ar fintech iespējām Latvijā un ārpus tās, bet Inese Lazdovska (Finanšu nozares asociācija, Mintos) izskaidroja, kas ir kopfinansēšana un tās tiesiskais regulējums. Visbeidzot, Ieva Baldiņa-Brūklīte (Patērētāju tiesību aizsardzības centrs) pievērsās patērētāju kreditēšanai.

Lai novērtētu, kā nostiprinājušās jauniegūtās zināšanas, vasaras skolas noslēgumā studentiem bija jākārto pārbaudījums ar jautājumiem par aplūkotajām tēmām. Par trīs labāko rezultātu ieguvējām tika atzītas LU JF studentes Linda Luste, Kalerija Varrika un Elza Zeidlere, savukārt COBALT pētnieka balvu par labāko vasaras skolas speciālā uzdevuma risinājumu saņēma Rīgas Stradiņu universitātes students Ilgars Eivazovs

Prof. K. Dišlera fonds vēlas izteikt pateicību visiem dalībniekiem un pasniedzējiem, kā arī tiem, kas iesaistījās vasaras skolas tapšanas un norises procesā. Uz tikšanos nākamgad!

Linda Kronberga

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
CITI STUDENTA VĀRDA JAUNUMI
VISS STUDENTA VĀRDS
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties