1. Oktobris 2020 14:18
Studenta Vārds
XXII prof. Kārļa Dišlera tiesas procesa izspēles

Kā ik gadu, arī šogad nedrīkst palaist garām konstitucionālo tiesību cienītāju vienu no gada aizraujošākajiem notikumiem! Tāpēc arī šogad ar vislielāko prieku, par spīti epidemioloģiskajiem nemieriem, izsludinām profesora Kārļa Dišlera konstitucionālo tiesību tiesas procesa izspēli! Šogad izspēle liks pierādīt savas zināšanas gan konstitucionālajās tiesībās un Satversmes tiesas procesā, gan kutelīgos un šobrīd ļoti aktuālos cilvēktiesību jautājumos, meklējot argumentus vispārējo tiesību principu, valsts pamatvērtību un demokrātijas fundamentālu džungļos.

Profesora Kārļa Dišlera konstitucionālo tiesību tiesas procesa izspēle ir uzskatāma par šobrīd prestižāko un tradīcijām bagātāko nacionālā mēroga tiesas procesa izspēli Latvijā, kas daudziem studentiem paver ceļu uz sekmīgu dalību starptautiskajās izspēlēs un jauniem profesionāliem izaicinājumiem.

Īpašs paldies šā gada kāzusa autoram Matīsam Šķiņķim, kurš piedāvā līdz šim izspēles ietvaros nevērtētu pieteikuma veidu un virtuozi apspēlē šobrīd sabiedrībā ļoti aktuālus un diskusijas raisošus jautājumus. Šā gada kāzuss neliks vilties nevienam studentam to risinot un jomas profesionālim – vērtējot studentu sniegumu. Sagaidāmas patiesi karstas debates gan no pieteikuma iesniedzēja, gan institūcijas, kas izdevusi apstrīdēto normu, skatupunkta.

Tomēr, kā ikkatru gadu, arī šogad jāpieturas pie nostiprinātām vērtībām jeb termiņiem. Proti, komandu kāzusa risinājuma rakstveida argumentācija (pieteikuma iesniedzēja un institūcijas, kas izdevusi apstrīdēto normu, atbilde) iesniedzama līdz 2020. gada 15. novembra plkst. 23.59. Tāpat izspēles organizatori būs pateicīgi, ja līdz 25. oktobrim komandas apstiprinās dalību izspēlē, nosūtot komandu pieteikuma anketu, kas pieejama izspēles nolikuma nobeigumā. Gan komandu rakstveida argumentācija, gan pieteikuma anketa nosūtāma uz e-pastu disleraizspele@gmail.com.  

Šobrīd izspēles mutvārdu daļa ieplānota vienu dienu – 12. decembrī –, tomēr, ņemot vērā komandu skaitu, kas pieteiksies izspēlei, un valstī tajā brīdī pastāvošo epidemioloģisko situāciju, izspēles laiks un vieta var tikt mainīti. Par jebkādā izmaiņām, protams, izspēles organizatori informēs visus dalībniekus un interesentus.

Visbeidzot atgādinām, par iespēju savā komandas darbā piesaistīt arī treneri, kas palīdzētu vēl drošāk un pārliecinošāk sagatavoties izspēlei. Ja konkrēta persona vēl nav atrasta, izspēles organizatori ir parūpējušies par treneru saraksta izveidi, kurā apkopoti nacionālo un starptautisko tiesas procesa izspēļu dalībnieki un treneri, kas piekrituši šogad sniegt atbalstu komandu gatavošanā. Izspēles kāzuss, nolikums, pieteikuma forma un treneru saraksts pieejami www.disleraizspele.lv un prof. Kārļa Dišlera tiesas procesa izspēles Facebook lapā: facebook.com/DisleraIzspele.

NB! Aicinām pievērst uzmanību un sekot līdzi jaunumiem prof. K. Dišlera izspēles mājaslapā un Facebook lapā. Ja rodas vēl kādi jautājumi, nekavējies un sūti tos uz prof. K. Dišlera tiesas procesa izspēles e-pastu: disleraizspele@gmail.com vai sazinies ar izspēles organizatoriem izspēles Facebook lapā.

IZSPĒLES KĀZUSS

IZSPĒLES NOLIKUMS

TRENERU SARAKSTS

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
CITI STUDENTA VĀRDA JAUNUMI
VISS STUDENTA VĀRDS
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties