10. Oktobris 2019 09:09
Jaunumi
Bordāns: Mūsu prioritāte ir ieguldīt profesionālajā izaugsmē
1

Trešdien, 9. oktobrī, tieslietu ministrs Jānis Bordāns reģionālās vizītes ietvaros tikās ar Liepājas domes pārstāvjiem un Kurzemes reģiona tiesas tiesnešiem, lai pārrunātu aktualitātes tieslietu jomā.

Domes vadība tikšanās laikā ministru un Tieslietu ministrijas pārstāvjus iepazīstināja ar pilsētas attīstības tendencēm un sociālekonomisko situāciju Liepājā, ostas, lidostas, rūpniecības attīstības un uzņēmējdarbības aktualitātēm. Sarunā tika apspriests reģionālās reformas jautājums, izaicinājumi pilsētas attīstībā, investoru piesaistīšanā, uzņēmējdarbības un pilsētas infrastruktūras attīstīšanā.

Tieslietu ministrs sarunā ar domes pārstāvjiem uzsvēra: "Mēs apzināmies arī savu lomu pilsētas attīstībā, piemēram, jauna cietuma būvniecība veicinās ne tikai lielāku sabiedrības drošību un soda izpildes nodrošināšanai atbilstošu vidi, bet arī pozitīvi ietekmēs Liepājas pilsētas infrasturktūru un loģistiku, kā arī nodrošinās jaunas darba vietas pilsētas un reģiona iedzīvotājiem. Taču svarīgākais mūsu pienākums ir nodrošināt stabilu un investīcijām drošu tiesisko vidi – gan konkrētajā reģionā, gan valstī kopumā. Ir jādomā par valsts attīstību ilgtermiņā."

Reģionālās vizītes ietvaros ministrs tikās arī ar Kurzemes apgabaltiesas un Kurzemes rajona tiesas tiesnešiem. Sarunā ar tiesnešiem tieslietu ministrs J. Bordāns kā prioritāti atzīmēja efektīvu tiesu darbu, uzsverot tiesnešu profesionālās kvalifikācijas nozīmi, kā arī specializētās tiesas lomu valsts ekonomiskās izaugsmes sekmēšanā.

"Līdzšinējā specializācija tiesās ir nesusi augļus. Pieredze liecina, ka šie soļi ir bijuši pareizi, bet esošais modelis ir sadrumstalots un sasniedzis savas attīstības griestus. Šobrīd, paturot šīs sistēmas ieguvumus, ejam tālāk - koncentrējot specifiskās lietās specializējušos tiesnešus vienuviet. Ir būtiski nodrošināt sinerģiju. Vienlaikus Ekonomisko lietu tiesa atslogotu pārējās tiesas no šīm specifiskajām lietām, ļaujot tām attīstīt esošās specializācijas. Ņemot vērā, ka Ekonomisko lietu tiesa tiek veidota faktiski bez finansējuma, nekas netiek atņemts citām tieslietu prioritātēm. Savukārt Ekonomisko lietu tiesas izveidi un tās efektīvu darbību redzu kā pamatu turpmākajiem finanšu ieguldījumiem sistēmā, " norādīja ministrs.

Ministrs arī atzīmēja, ka Tieslietu ministrijas neatlaidības un pūļu rezultātā ir rasta iespēja turpināt tiesu darbinieku algu reformu, paceļot algas līdz 85% no attiecīgajai grupai noteiktā skalas maksimuma.

"Mūsu prioritāte ir ieguldīt profesionālajā izaugsmē," uzsvēra ministrs, aicinot tiesu priekšsēdētājus pārskatīt iekšējā darba organizācijas procesus ar mērķi tos efektivizēt un rasto ietaupījumu novirzīt profesionālāko darbinieku motivēšanai.

 
 
1 KOMENTĀRS
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
lasitājs
10. Oktobris 2019 / 09:41
2
ATBILDĒT
Tomēr ministrs neko nesaprot no tiesu sistēmas un stūrgalvīgi bīda aplamas idejas ar mērķi izveidot īpašu viņam uzticamo tiesu, apšaubot esošo tiesnešu godaprātu un spējas, ļoti žēl !!!
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties