30. Oktobris 2019 09:03
Jaunumi
Piektdien notiks Latvijas tiesnešu konference
1

Latvijas tiesnešu šīgada konference piektdien, 1. novembrī, būs veltīta tiesu darba un tiesnešu pašpārvaldes institūciju aktualitātēm.

Latvijas tiesnešus uzrunās Valsts prezidents Egils Levits, tieslietu ministrs Jānis Bordāns un Eiropas Padomes Komisijas tiesu efektivitātei (CEPEJ) prezidents Ramins Gurbanovs.

Pamatziņojumu par Tieslietu padomes darbu aizvadītajā gadā un tiesu sistēmas aktualitātēm sniegs Tieslietu padomes priekšsēdētājs Ivars Bičkovičs.

Par aktualitātēm tiesnešu profesionālās darbības novērtēšanā runās Tiesnešu kvalifikācijas kolēģijas priekšsēdētājs Māris Vīgants, par aktualitātēm tiesnešu disciplināratbildības jomā – Tiesnešu disciplinārkolēģijas priekšsēdētājs Pēteris Dzalbe. Tiesnešu ētikas komisijas priekšsēdētāja Alla Šilova informēs par jauno Tiesnešu ētikas kodeksa projektu. Konference uzklausīs arī Tieslietu padomes locekļu kandidātu redzējumu par padomes darbu – tiesnešiem pēc tam neklātienes konferencē vajadzēs izraudzīties vienu Tieslietu padomes locekli no rajona (pilsētu) tiesu tiesnešu vidus.

Konferences otrā daļā norisināsies pa tiesību nozarēm – civiltiesībās, krimināltiesībās un administratīvajās tiesībās, un darbu šajās sekcijās vadīs Augstākās tiesas attiecīgās nozares departaments.

Tiesnešu konference ir tiesnešu pašpārvaldes institūcija, ko ne retāk kā reizi gadā sasauc Tieslietu padome. Konferences darbā piedalās rajonu un pilsētu tiesu, apgabaltiesu un Augstākās tiesas tiesneši. Kā viesi uz konferenci aicināti Tieslietu padomes locekļi, Satversmes tiesas tiesneši un Goda tiesneši.

Šīgada Latvijas tiesnešu konference norisināsies ārpus Rīgas – Siguldā.

Tiesnešu konferences darba kārtības projekts

 
 
1 KOMENTĀRS
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
AML
30. Oktobris 2019 / 09:22
0
ATBILDĒT
Ex parte sarunas detected administratīvajā sekcijā. Par VID lēmumiem legalizācijas novēršanas jomā pašlaik jau desmitiem sūdzību administratīvajās tiesās. VID nu gan ir pēdējais, kam būtu jāļauj skalot smadzenes tiesnešiem.
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties