13. Decembris 2019 09:29
Jaunumi
Valsts prezidents tiekas ar zvērinātiem tiesu izpildītājiem
3
Ilmārs Znotiņš, VPK

12. decembrī Valsts prezidents Egils Levits Rīgas pilī tikās ar Latvijas Zvērinātu tiesu izpildītāju padomes pārstāvjiem, lai pārrunātu aktualitātes viņu darbā un veidus, kā nolēmumu izpildes procesu Latvijā padarīt ātrāku, efektīvāku un caurspīdīgāku.

Tikšanās laikā tika pārrunāts padomes darbs, īpaši pievēršoties paveiktajam digitālo risinājumu jomā, kā piemērus minot izpildu lietu reģistru un elektroniskās izsoles, kas veicina tiesiskumu, caurspīdīgumu un godīgumu. Valsts prezidents rosināja padomei neapstāties pie paveiktā, bet turpināt pilnveidot elektronisko pakalpojumu klāstu, kas veicinātu efektivitāti un pieejamību.

Tika pārrunāta arī starptautiskā prakse, izaicinājumi tiesu izpildītāja profesijai un virzieni, kādos attīstīt padomes darbību. Valsts prezidents atzinīgi novērtēja padomes lēmumu veidot dialogu ar sabiedrību, jo atvērta un skaidrojoša komunikācija veicina sabiedrības izpratni un attieksmes maiņu.

 
 
3 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Iveta
16. Decembris 2019 / 10:48
0
ATBILDĒT
Redakcijai jālabo raksta nosaukums. Pareizi jābūt: "Valsts prezidents tiekas ar zvērinātiem tiesu izpildītājiem". Kas - zvērināti tiesu izpildītāji; Kam - zvērinātiem tiesu izpildītājiem; Ko - zvērinātus tiesu izpildītājus; Ar ko - ar zvērinātiem tiesu izpildītājiem.
Tiesu izpildītāji ir zvērināti, nevis tiesas.
Seskis > Iveta
16. Decembris 2019 / 11:43
0
ATBILDĒT
Vēl pareizāk būtu: „Valsts prezidents tiekas ar zvērīgiem tiesu izpildītājiem".
Verners Pudāns
15. Decembris 2019 / 02:38
0
ATBILDĒT
Attiecībā uz ''skaidrojošo komunikāciju''-vēlos saprast kā var būt tā ,ka zvērināts tiesu izpildītājs pārkāpj likumu -proti izliek izsolē nekustamo īpašumu -kaut gan cik saprotu ,ka likums nosaka ,ka prioritāri jāizsola kustamais īpašums ,jo tāds bija un pietiekošā apjomā...Kuŗš komunicēs ar mani ,ja vien pamanīs šo rakstu?Mani kontakti-vernersp@inbox.lv
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties