13. Decembris 2019 10:26
Jaunumi
Tiesu prakses apkopojums politiski represēto personu jautājumos

Augstākā tiesa apkopojusi Senāta nolēmumos paustās atziņas jautājumos par politiski represētās personas statusa noteikšanu personām, kuras cietušas komunistiskajā un nacistiskajā režīmā. Apkopojums sagatavots, jo lietas par politiski represētās personas statusa piešķiršanu joprojām tiek skatītas administratīvajās tiesās.

Senāta atziņās gūstams ieskats likuma normu piemērošanā, proti, kuros gadījumos represētās persona statuss pienākas un kuros gadījumos tas netiek piešķirts. Tāpat apkopojums būs noderīgs, lai gūtu ieskatu par pierādījumiem šāda rakstura lietās.

Senāta atziņu apkopojums sagatavots kā likuma "Par politiski represētās personas statusa noteikšanu komunistiskajā un nacistiskajā režīmā cietušajiem" komentārs. Nolēmumos atrodamās atziņas sakārtotas attiecīgi pēc likuma pantiem. Proti, norādīts attiecīgās tiesību normas teksts, bet pēc tam saistībā ar konkrēto tiesību normas interpretāciju un piemērošanu paustās tiesas atziņas.

Apkopojumā iekļauti nozīmīgākie Senāta nolēmumi laikā no 2005. gada aprīļa līdz 2019. gada novembrim.

Senāta atziņas sistematizēja Judikatūras un zinātniski analītiskās nodaļas padomnieks Mag.iur. Aleksandrs Potaičuks. Apkopojums sagatavots sadarbībā ar Senāta Administratīvo lietu departamentu.

Tiesu prakses apkopojums "Politiski represētās personas" pieejams Augstākās tiesas mājaslapā sadaļā Judikatūra/ Tiesu prakses apkopojumi/ Administratīvās tiesības.

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties