11. Marts 2020 10:58
Jaunumi
Aicinām atsaukties 1990. gada 4. maijā dzimušos jauniešus
2

Par godu Latvijas Republikas neatkarības atjaunošanas 30. gadadienai 4. maijā plānota Saeimas svinīgā sēde. Atzīmējot šo notikumu, aicinām uz svinīgo sēdi jauniešus, kuri dzimuši un auguši kopā ar atjaunoto Latvijas valsti.

Jauniešus, kuri dzimuši tieši pirms 30 gadiem - 1990. gada 4. maijā -, aicinām līdz 17. aprīlim pieteikties, rakstot e-pastu uz 4.maijs@saeima.lv. Piesakoties jānorāda vārds, uzvārds, dzimšanas datums, personas kods, adrese un tālruņa numurs.*

Šogad atzīmējam 30. gadadienu, kopš atjaunota mūsu valsts neatkarība. 1990. gada 4. maijā Latvijas Augstākā padome vēsturiskā balsojumā pieņēma deklarāciju par Latvijas Republikas neatkarības atjaunošanu.

Plānots, ka Saeimas svinīgā sēde notiks šī gada 4. maijā pulksten 12.00 Latvijas Nacionālās operas un baleta namā.


* Iesniegtajā pieteikumā norādītie personas dati tiks apstrādāti un izmantoti Saeimas svinīgās sēdes pasākumā par godu Latvijas Republikas neatkarības atjaunošanas 30. gadadienai, ievērojot Vispārīgo datu aizsardzības regulu. Vairāk informācijas par Saeimā veikto personas datu apstrādi: https://saeima.lv/datu-apstrade/.

 
 
2 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Skolnieciņš no likteņupes
6. Maijs 2021 / 08:47
0
ATBILDĒT
Šodien ir īpaša diena. Visa Latvija svin 31. Latvijas Republikas neatkarības atjaunošanas gadadienu. Tieši 1990. gada 4. maijā Augstākā padome ar 138 deputātu balsīm pieņēma deklarāciju "Par Latvijas Republikas neatkarības atjaunošanu". Šis Augstākās padomes lēmums iezīmēja padomju okupācijas beigas. Pēc ilgas un smagas cīņas Latvijas Republika atguva savu neatkarību, bet latviešu tauta atguva savu brīvību. Padomju vara tika gāzta, un Latvija atdzima kā fēnikss no pelniem. Lai gan pašlaik Covid-19 pandēmija ir aizēnojusi svētku prieku, tomēr nezaudēsim ticību savās sirdīs. Turpināsim ticēt sentēvu Dieviem. Turpināsim ticēt Latvju Dieviem. Stiprināsim latvietību caur lūgšanām Latvju Dieviem un sentēvu pagāniskajiem rituāliem. Latvju Dievi kopš tālas senatnes ir aizstāvējuši latviešu tautu. Arī šoreiz Latvju Dievi mums palīdzēs. Lai Latvju Dievi mūs svētī! Lai Latvju Dievi pasargā mūs no ļauna!
Ar lepnumu par Latviju, Skolnieciņš no likteņupes
©Skolnieciņš 1999-bezgalība :-)
Skolnieciņš® ™Skolnieciņš
Latvju Dievi mūžam viedi.
#Latvija #LatvijasRepublika # neatkarība #04.05.1990. #04.05.2021. #4.maijs #LatvjuDievi #SentēvuDievi #Pērkons #Laima #Māra #VeļuMāte #ZemesMāte #pagāni #rituāli #buršanās #maģija #dievturība #sentēvi #tradīcijas
Skolnieciņš no likteņupes
6. Maijs 2021 / 08:46
0
ATBILDĒT
Ir apritējis 31 gads, kopš 1990. gada 4. maijā Augstākā padome ar 138 deputātu balsīm pieņēma deklarāciju "Par Latvijas Republikas neatkarības atjaunošanu". Tajā laikā Melnais bruņinieks tika gāzts no sava troņa un tika iegrūsts Daugavas atvara dzelmē. Latvju Dievu dēls Lāčplēsis uzvarēja savu naidnieku – Melno bruņinieku. Diemžēl Lāčplēša uzvaru aptumšoja daudzie Kangari, kas savā mantrausībā turpināja kaitēt latviešu tautai. Par laimi, visu redzošie un mūžam varenie sentēvu Dievi neļaus nedz Kangariem, nedz Melnajam bruņiniekam kaitēt latviešu tautai, kamēr vien latvieši ticēs savu senču Dieviem. Ticība sentēvu Dieviem ir latvietības pamats. Ticība Latvju Dieviem ir latvietības nākotne. Nepadosies naidnieku priekšā, saglabāsim ticību sentēvu Dieviem. Būsim spēcīgi un neuzvarami. Mīlēsim un godāsim savu Tēvzemi – Latviju! Lai Latvju Dievi stāv mums klāt! Lai Latvju Dievi pasargā mūs no ļauna! Visa slava Latvju Dieviem!
Ar lepnumu par Latviju, Skolnieciņš no likteņupes
©Skolnieciņš 1999-bezgalība :-)
Skolnieciņš® ™Skolnieciņš
Latvju Dievi mūžam viedi.
#Latvija #LatvijasRepublika # neatkarība #04.05.1990. #04.05.2021. #4.maijs #LatvjuDievi #SentēvuDievi #Pērkons #Laima #Māra #VeļuMāte #ZemesMāte #pagāni #rituāli #buršanās #maģija #dievturība #sentēvi #tradīcijas
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties