23. Marts 2020 19:50
Jaunumi / COVID-19
Valsts pastāvēšana, sabiedrība un katrs cilvēks ir jāaizsargā arī ārkārtējās situācijas apstākļos

Augstākās tiesas priekšsēdētājs Ivars Bičkovičs 23. martā piedalījās Valsts prezidents Egils Levits sasauktajā valsts konstitucionālo orgānu vadītāju kopsēdē, lai lemtu par valsts darbības pamatprincipiem ārkārtējās situācijas apstākļos.

Valsts prezidents Egils Levits, Ministru prezidents Krišjānis Kariņš, Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece, Satversmes tiesas priekšsēdētāja Ineta Ziemele un Augstākās tiesas priekšsēdētājs Ivars Bičkovičs apsprieda, kā leģitīmi turpināt valsts pārvaldes darbību pēc tam, kad Saeimas deputātiem un valdības locekļiem 14 dienas jāuzturas pašizolācijā Covid-19 izplatības.

Sanāksmē pieņemts juridisks dokuments, kurā kā pamatprincips noteikts, ka valsts pastāvēšana, sabiedrība un ikkatrs cilvēks ir jāaizsargā jebkuros apstākļos, arī ārkārtējās situācijās, kad visām valsts institūcijām, iestādēm un amatpersonām jāorganizē savs darbs tā, lai minētais mērķis tiktu nodrošināts.

Valsts prezidenta paziņojums par kopsēdē atzīto

Pēc kopsēdes Valsts prezidents uzsvēra, ka šis ir pirmais šāda veida forums Latvijas valsts vēsturē, kad visas valsts augstākās amatpersonas, kas reprezentē visu valsts varu kopumā, sanāk kopā, lai spriestu par pamatprincipiem, kā funkcionē valsts.

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
COVID-19
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties