7. Aprīlis 2020 17:31
Jaunumi / COVID-19
Latvija paraksta Mediju brīvības koalīcijas paziņojumu

2020. gada 6. aprīlī Latvija parakstīja Mediju brīvības koalīcijas Izpildgrupas paziņojumu, kurā visas valstis ir aicinātas aizsargāt piekļuvi brīviem plašsaziņas līdzekļiem un atbalstīt brīvu informācijas apmaiņu Covid-19 pandēmijas laikā.

Mediju brīvības koalīcijas Izpildgrupas paziņojums par Covid-19

2020. gada 6. aprīlī

Ņemot vērā Covid-19 pandēmiju, apakšā parakstījušies Mediju brīvības koalīcijas Izpildgrupas dalībnieki aicina visas valstis turpināt aizsargāt piekļuvi brīviem plašsaziņas līdzekļiem un atbalstīt brīvu informācijas apmaiņu.

Mēs atzīstam, ka pandēmija rada ievērojamus draudus sabiedrības veselībai visā pasaulē. Tas ir rosinājis valdības ieviest ārkārtas pasākumus, lai aizsargātu savu valstu pilsoņu veselību un drošību. Šaja sakarībā mēs vēlreiz apliecinām mediju brīvības milzīgo nozīmi.

Mēs izsakām atzinību žurnālistiem un citiem mediju speciālistiem, kas strādā pirmajās rindās, lai ziņotu par šo veselības jomas krīzi. Viņu darbs nodrošina informāciju sabiedrībai, veicina atbilstīgus veselības aizsardzības pasākumus un pretdarbojas melīgām vai maldinošām ziņām. Tas palīdz iedzīvotājiem piekļūt ticamai informācijai, lai aizsargātu savu un savas kopienas veselību. Tas ļauj iedzīvotājiem apzināt risināmās problēmas un pieprasīt, lai valdības rīkojas.

Mums rada bažas dažu valstu centieni izmantot krīzi, lai ieviestu nepamatotus ierobežojumus brīvu un neatkarīgu plašsaziņas līdzekļu darbībai. Šāda rīcība liedz sabiedrībai būtiski svarīgu informāciju par slimības izplatību un mazina ticību, ka valdības darbojas atbildīgi.

Mēs saglabājam apņēmību atbalstīt valdības, tām veicot pasākumus mediju brīvības aizsardzībai. Mēs mudinām valdības turpināt garantēt mediju brīvību un neatkarību, žurnālistu un citu mediju darbinieku drošību un atturēties no pārmērīgu ierobežojumu ieviešanas cīņā pret Covid-19 izplatību.

Parakstītāji:

Latvija, Apvienotā Karaliste, Amerikas Savienotās Valstis, Kanāda, Nīderlande un Vācija

 

Informācijai

Mediju brīvības koalīcija dibināta 2019. gada jūlijā Globālās mediju brīvības konferences laikā Londonā.

Koalīcija ir valstu partnerība, kuras apņēmušās stiprināt starptautisko koordināciju un rīcību mediju brīvības un žurnālistu drošības veicināšanai,  gan izvēršot  diskusiju augstākajā politiskajā līmenī, gan veicot dažādus praktiskus ilgtermiņa pasākumus ekspertu līmenī. Latvija ir viena no koalīcijas dibinātājvalstīm, kā arī darbojas koalīcijas Izpildgrupā. 

Kopumā koalīcijai šobrīd pievienojušās jau 35 valstis.

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
COVID-19
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties