26. Oktobris 2020 07:53
Jaunumi
Valsts prezidenta Egila Levita aicinājums Latvijas sabiedrībai mobilizēties un kopīgiem spēkiem apturēt pandēmijas izplatību
1

Dārgie Latvijas cilvēki!

Ik diena nāk ar jauniem satraucošiem skaitļiem par pandēmijas izplatību. Tā nav tikai statistika – aiz tās stāv mūsu līdzcilvēki.

Vairākas Eiropas valstis jau ir atzinušas, ka pandēmijas izplatība ir izgājusi ārpus kontroles.

Tādēļ mums šobrīd nav vietas nedz haotiskai rīcībai, nedz liekai pašpārliecinātībai. Šodien mēs nedrīkstam klausīties populistos. Viņu viltus ziņas apdraud līdzcilvēkus un visu sabiedrību.

Mūsu rīcībai ir jābūt racionālai.

Mūsu mērķis ir pārtraukt pandēmijas spirāli. Mums jābūt izšķirīgi izlēmīgiem. Ja situācija to prasīs, mums visiem uz laiku ir jābūt gataviem rīkoties vēl stingrāk. Piemēram, ja tas būs nepieciešams, attiecībā uz attālinātām mācībām skolās, uz mūsu profesionālo ikdienu vai pulcēšanos.

Tas nav jādara valdības dēļ, tas nav jādara kāda cita dēļ, tas ir jādara mūsu pašu dzīvības un veselības dēļ. Mums nav vajadzīgas slimnīcas stadionos. Atcerēsimies – patiesi sāp tad, kad zaudējam tuvu cilvēku.

Veselības drošības pasākumus, kas balstās ekspertu ieteikumos, valdība pastāvīgi pielāgo aktuālajai situācija. Tas ir racionāli un pareizi.

No valdības es tagad sagaidītu divas lietas.

Pirmkārt, ekspertu ieteikumos balstītu plānu ne vien par to, ko darīt šodien, bet arī kādi būs gaidāmie drošības pasākumi, ja pandēmija attīstīsies vienā vai otrā virzienā. Šo plānu var vienmēr papildināt un koriģēt, bet tas mums dos lielāku skaidrību.

Otrkārt, es sagaidu precīzu sarunu ar sabiedrību. Mums jāzina ne tikai tas, ko mēs varam un ko nevaram darīt, bet arī kādēļ konkrētie pasākumi ir nepieciešami un samērīgi un kādēļ citi, kas šķiet loģiski, nav nepieciešami. Drošības pasākumi jāskaidro nepārprotami, lai nebūtu neziņa un dažādu interpretāciju.

Dārgie tautieši!

Brīvība ir apzināties nepieciešamo. Mums visiem kopā ir jāmobilizējas, lai noslāpētu šo pandēmijas vilni. Mēs to spējām pavasarī, mēs to spēsim arī tagad.

Lai izturība, možs gars un laba veselība mums visiem!

 
 
1 KOMENTĀRS
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Skolnieciņš no svētbirzs
3. Novembris 2020 / 22:02
1
ATBILDĒT
Novēlu mūsu valstij mieru un saticību. Aizlūgsim Latvju Dievus pār mūsu cēlajiem un brašajiem karavīriem, kuri sasirguši ar kovid-19 sērgu. Iedegsim zaļu svecīti pie loga un lūgsim Latvju Dievus, kaut mūsu karavīri drīzi izveseļotos! Pieliksim plaukstu pie koka mežā un lūgsim Dabas Māti, lai Dabas Māte - mūsu radītāja - izdziedē karavīrus no kovid-19 sērgas! Pastiepsim rokas pretī debesīm un klajā laukā lūgsim Pērkonu – Debesu Tēvu – lai Pērkons sargā mūsu dižos karavīrus no kovid-19 sērgas! Apciemosim savus senčus kapos un noliksim svecītes ar ziedu pušķi, lūgsim lai Veļu Māte – viņsaules pavēlniece - dāvā mūsu drosmīgajiem karavīriem ilgu mūžu. Dzīvosim apzinīgi un godīgi. Iekursim savā pagalmā ugunskuru par godu Latvju Dieviem. Kvēpināsim kadiķa zariņus un vērmeļu buntes. Lūgsim Latvju Dievus no visas sirds, lai Latvju Dievi sargā mūsu valsts robežas! Lai Laima – likteņa pavēlniece – dāvā mums laimīgu dzīvošanu. Nēsāsim dzintara krelles ar senlatvju spēka zīmēm, turēsim cieņā savu senču gudrības un godāsim Latvju Dievus! Novēlu mūsu drošsirdīgajiem karavīriem stipru veselību un izturību! Svētīgi, Skolnieciņš no svētbirzs
[Latvju Skaudības Dievs] (Skauģu Skauģis) [Latvju Dievu dēls]
©Skolnieciņš 1999-bezgalība ;-)
#veselība #saticība #drošība #PozitīvāDomāšana #Laima #Māra #Pērkons #DabasMāte #VeļuMāte #LatvjuDievi #iecietība #LatvjuDievuSvētība
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties