30. Oktobris 2020 18:21
Jaunumi
Pēc Covid-19 ierobežojumu atcelšanas maksātnespējas procesu skaits nav pieaudzis
2

2020. gada oktobrī ir ierosinātas 54 juridiskās personas maksātnespējas lietas, 27 no tām pēc kreditoru pieteikumiem. Salīdzinājumā ar 2019. gada oktobri, ir vērojams nebūtisks pieaugums.

No 2. septembra ir atcelti Covid-19 laikā uzliktie ierobežojumi un atjaunotas tiesības kreditoriem iesniegt juridiskās personas maksātnespējas procesa pieteikumu.

Maksātnespējas kontroles dienests iepriekš ziņoja, ka 2020. gada septembrī ierosinātas 45 juridisko personu maksātnespējas lietas, savukārt šī gada oktobrī ir ierosinātas 54 juridiskās personas maksātnespējas lietas. Kopumā 2020. gada pirmajos  10 mēnešos ierosinātas 353 juridiskās personas maksātnespējas lietas, 2019. gadā kopā ierosinātas 623 juridiskās personas maksātnespējas lietas.

Atgādinām, lai nodrošinātu finansiālo un tiesisko stabilitāti, 2020. gada 21. martā izsludinātā likuma “Par valsts apdraudējuma un tā seku novēršanas un pārvarēšanas pasākumiem sakarā ar Covid-19 izplatību” 17. pants noteica, ka līdz 2020. gada 1. septembrim kreditoriem, tostarp darbiniekiem, aizliegts iesniegt juridiskās personas maksātnespējas procesa pieteikumu, tādējādi saglabājot komersantiem iespēju pilnvērtīgāk turpināt savu saimniecisko darbību ierobežotas ekonomiskās situācijas ietvaros.

Kreditoram tiesības iesniegt maksātnespējas procesa pieteikumu ir šādos gadījumos:

  • piemērojot piespiedu izpildes līdzekļus, nav bijis iespējams izpildīt tiesas nolēmumu par parāda piedziņu no parādnieka;
  • parādnieks – SIA vai AS, nav nokārtojusi pamatparādu 4268 eiro apmērā, un kreditors ir brīdinājis viņu par savu nodomu iesniegt juridiskās personas maksātnespējas procesa pieteikumu;
  • parādnieks – cita juridiskā persona, kas nav SIA un AS, nav nokārtojusi pamatparādu 2134 eiro apmērā, un kreditors ir brīdinājis viņu par savu nodomu iesniegt juridiskās personas maksātnespējas procesa pieteikumu;
  • parādnieks divu mēnešu laikā nav pilnībā izmaksājis darbiniekam darba samaksu, kaitējuma atlīdzību sakarā ar nelaimes gadījumu darbā vai arodslimību vai nav veicis sociālās apdrošināšanas obligātās iemaksas divu mēnešu laikā no izmaksai noteiktās dienas (ja darba līgumā nav noteikta darba samaksas izmaksas diena, uzskatāms, ka šī diena ir nākamā mēneša pirmā darbdiena). Nesamaksātās summas apmēram šajā gadījumā nav nozīmes.
 
 
2 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Skolnieciņš no svētbirzs
31. Oktobris 2020 / 07:42
0
ATBILDĒT
Nesvinēsim Halovīnu! Labāk paliksim mājās kopā ar saviem mīļajiem. Neblandīsimies, neķēmosimies un neubagosim saldumus. Labāk iedegsim zaļu svecīti uz palodzes un lūgsim Dabas Mātes aizsardzību! Lai Dabas Māte mūs sargā no ļaunuma! Valkāsim senlatvju spēka zīmes un pīlādžogu krelles, lai neviens mošķis mums netiek klāt. Būsim apzinīgi un ievērosim visus kovid-19 pandēmijas ierobežojumus. Sargāsim savu un savu līdzcilvēku veselību. Lai Latvju Dievi mūs svētī! Lai Latvju Dievi mūs sargā! Lai Latvju Dievi stāv mums klāt!
Svētīgi, Skolnieciņš no svētbirzs [Latvju Dievu dēls]
©Skolnieciņš 1999-bezgalība :-)
#Halovīns #DabasMāte #LatvjuDievi #LatvjuDievuSvētība #ZemesSpēks #saticība #veselība #mīlestība #iecietība #saticība
Justs > Skolnieciņš no svētbirzs
6. Novembris 2020 / 00:37
4
ATBILDĒT
Ja paliec mājās, tad labāk apdrošini, ar uguni nav joka lieta!
manapolise.lv adradīsi izdevīgu mājokļa apdrošināšanu.
https://www.manapolise.lv/ipasuma-apdrosinasana
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties