20. Aprīlis 2021 10:34
Jaunumi
Klajā nācis rakstu krājums “Kriminālprocess. Raksti. 2015-2020”

Aprīlī klajā nācis Latvijas Universitātes Juridiskās fakultātes profesores Ārijas Meikališas un profesores Kristīnes Stradas-Rozenbergas rakstu krājums “Kriminālprocess. Raksti. 2015-2020”. Izdevums būs noderīgs kā studiju procesam, tā arī praksei un diskusijām.

Grāmata “Kriminālprocess. Raksti. 2015-2020” veltīta Kriminālprocesa likuma spēkā esamības piecgadei. Krājumā publicēts 31 raksts un pētījums, tostarp divi vispār iepriekš nepublicēti un divi iepriekš latviešu valodā nepublicēti raksti. Šajā izdevumā autores pievērsušās dažādām kriminālprocesuālām tēmām. Daudz rakstīts par aktuālajām Kriminālprocesa likuma izmaiņām, arī par vispārīgiem jautājumiem, tajā skaitā par kriminālprocesa tiesību vai to atsevišķu institūtu saskarsmi ar citām tiesību nozarēm vai apakšnozarēm. Krājumā apskatīti jautājumi arīdzan par noziedzīgi iegūtu mantu un ar to saistītiem kriminālprocesuāliem jautājumiem, procesiem pret juridiskām personām (nodaļas līdzautors Jānis Rozenbergs), piespiedu līdzekļiem, pierādīšanas jautājumiem un izmeklēšanas un tiesu darba atsevišķiem aspektiem.

Daļa krājumā ietverto pētījumu ir tapusi, izpildot Latvijas Universitātes sadarbības partneru - Valsts kontroles, Augstākās tiesas, Tiesu administrācijas - pasūtījumu. Kā uzsver grāmatas autores, šie pētījumi nebija viegli, taču ir snieguši nozīmīgu pienesumu pētnieku darbībā, ļāvuši apgūt jaunu pieredzi, iepazīties ar praksei aktuāliem jautājumiem un sniegt savu redzējumu to iespējamā pilnveidē.

Šis nav vienīgais prof. Ā. Meikališas un prof. K. Stradas-Rozenbergas kopīgais rakstu krājums, 2010. gadā tika publicēts krājums “Kriminālprocess. Raksti, 2005-2010”, un 2015. gadā iznāca “Kriminālprocess. Raksti, 2010-2015”.

Rakstu krājuma izdevējs: Latvijas Universitātes Akadēmiskais apgāds

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties