4. Jūnijs 2021 13:45
Jaunumi
Jaunais TAP portāls vienkāršos iespējas iesaistīties sabiedrības līdzdalībā
1

Līdz 15. jūnijam sabiedrības pārstāvji tiek aicināti izteikt rakstveida viedokli un piedalīties Ministru kabineta noteikumu projekta "Ministru kabineta kārtības rullis" izstrādes procesā. Topošā kārtības ruļļa  mērķis ir noteikt Ministru kabineta darbības jauno regulējumu saistībā ar pāreju uz e-valdību. Valsts kancelejas pašlaik izstrādā projektu "Vienotais tiesību aktu projektu izstrādes un saskaņošanas portāls" jeb TAP portālu, kurš paredz uzlabot sabiedrības līdzdalības vidi tiesību aktu projektu jaunrades procesā, kā arī lēmumu pieņemšanas procesa modernizēšanu, nodrošinot efektīvāku, caurspīdīgu un ātrāku tiesību aktu projektu izstrādes un saskaņošanas procesu.

TAP portāls ir digitāla informācijas sistēma. Tajā vienuviet tiks izstrādāti, saskaņoti un apstiprināti tiesību aktu projekti, kas tiek virzīti uz valdību. Šajā portālā ikviens varēs sekot līdzi tiesību aktu attīstības stadijām un vērot arī to izskatīšanu Ministru kabineta sēžu atklātajā daļā – gan tiešraidēs, gan videoarhīvos. 

TAP portālā būs pieejams arī pirmais Valsts kancelejas radītais e-pakalpojums “Sabiedrības līdzdalība”. Ar tā palīdzību iedzīvotājiem turpmāk būs daudz ērtāk izmantot iespēju pašiem iesaistīties tiesību aktu izstrādē. Sabiedriskajai apspriešanai izsludinātie tiesību aktu projekti vairs nebūs jāmeklē dažādu nozaru ministriju mājaslapās, jo turpmāk tie visi būs pieejami vienkopus – TAP portāla sadaļā “Sabiedrības līdzdalība”. Autorizējoties ar e-ID karti vai e-Paraksts mobile, jebkurš iedzīvotājs uzreiz pie konkrētā tiesību akta varēs rakstīt savus ieteikumus vai viedokli, nevis sūtīt E-pasta vēstules, kā tas bija iepriekš. Portāls nodrošinās arī iespēju pieteikties jaunumiem par sev interesējošo politikas jomu un tādējādi nepalaist garām iespēju līdzdarboties sev svarīgu jautājumu risināšanā.

 
 
1 KOMENTĀRS
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
L.R.
24. Augusts 2021 / 14:22
0
ATBILDĒT
Kāds ir links uz portālu?
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties