10. Jūnijs 2021 09:54
Jaunumi
Ārvalstu uzņēmēji sāk izrādīt interesi par jaunā Liepājas cietuma būvniecības projektu

Pēc atklātā konkursa izsludināšanas par Liepājas cietuma būvniecības iepirkumu interesi sāk izrādīt starptautiskie uzņēmumi. Pagājušajā nedēļā, 3. jūnijā, Tieslietu ministriju apmeklēja Itālijas ģenerāluzņēmuma Rizzani de Eccher pārstāvji, lai iepazītos ar vispārīgo informāciju par Liepājas cietuma būvniecības projektu.  

Tieslietu ministrijas mājaslapas sadaļā “Liepājas cietums” būvniecības projekta informācija ir pieejama visiem interesentiem un potenciālajiem būvniekiem.

“Lielu, starptautisku uzņēmumu interese par Liepājas cietuma projektu apliecina izvēlētās iepirkumu procedūras kvalitāti un caurspīdīgumu. Mūsu mērķis ir raisīt interesi arī starptautiskos spēlētājos, tādējādi veicinot konkurenci un mazinot tos riskus, kurus šobrīd nes straujais būvmateriālu cenu kāpums gan Latvijā, gan visā pasaulē,” par jaunā cietuma būvniecības projekta gaitu uzsver tieslietu ministrs Jānis Bordāns.

Jau ziņots, ka 2021. gada 22. maijā Tiesu namu aģentūra izsludināja atklātu, starptautisku iepirkumu jaunā Liepājas cietuma būvniecības īstenošanai. Kandidāti aicināti piedāvājumu iesniegts līdz 2021. gada 28. jūnija plkst. 11.00.

Liepājas cietuma būvniecības iepirkumā tiks izmantota t.s. design&build jeb "projektē un būvē" metode, apvienojot vienā iepirkumā izmaiņu veikšanu būvprojektā, autoruzraudzību un būvdarbus, lai izvairītos no iespējamām papildu izmaksām būvdarbu veikšanas laikā un nodrošinātu kvalitatīvu būvdarbu izpildi, prasot no uzvarētāja pilnu atbildību par būvprojektu un būvdarbu īstenošanu.

Šobrīd Liepājas cietuma teritorijā ir pabeigti ģeotehniskā izpēte, lai konkursa procedūras ar sarunām rezultātā atlasītie kandidāti saņemtu detalizētu informāciju par grunts ģeotehniskajiem rādītājiem un savos piedāvājumos piedāvātu racionālus un realizējamus risinājumus.

Jaunais Liepājas cietums ir kopējai sabiedrības drošībai nozīmīgs infrastruktūras objekts, kas ļaus uzsākt jaunas sodu izpildes sistēmas ieviešanu, pilnveidojot ieslodzīto resocializācijas procesu, tādējādi radot ietekmi arī uz atkārtotu noziegumu izdarīšanas jeb recidīva rādītāju samazināšanu. 

Papildu informācija

Rizzani de Echer dibināts 1831. gadā un šobrīd ir viens no vadošajiem pasaules būvniecības uzņēmumiem, kurš darbojas 70 pasaules valstīs un ir pabeidzis īstenot ap 300 būvniecības projektu. Uzņēmums darbojas vairākās jomās – vispārējā celtniecība, infrastruktūras attīstība, aprīkojumu ražošana, inženiertehniskie risinājumi tiltiem un viaduktiem, kā arī nekustamo īpašumu attīstība. Rizzani de Echer Latvijā darbojas arī "Rail Baltica" projekta ietvaros.

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties