23. Jūlijs 2021 15:48
Jaunumi
Par Garkalnē izdarītu slepkavību aizturētas divas personas

Veicot mērķtiecīgu izmeklēšanu lietā saistībā ar sievietes slepkavību, kas tika izdarīta šā gada aprīlī viņas dzīvesvietā Garkalnē, un iegūstot pietiekamu pierādījumu kopumu, Valsts policija ir aizturējusi divas personas. Izmeklēšanas laikā iegūtā informācija liecina, ka noziegums izdarīts mantkārīgu motīvu dēļ, lai iegūtu bojāgājušās iekrāto naudu. Saistībā ar notikušo uzsākts kriminālprocess, un abām aizdomās turētajām personām ir piemērots drošības līdzeklis –  apcietinājums.

Šā gada 18. aprīlī Valsts policija saņēma informāciju par to, ka Garkalnes novadā, Garkalnē, dzīvoklī ir atrasts mājokļa saimnieces, 1963. gadā dzimušas sievietes, līķis ar acīmredzamām vardarbīgas nāves pazīmēm. Bojāgājušo bija atradusi kaimiņiene.

Ierodoties notikuma vietā, informācija apstiprinājās. Tika noskaidrots, ka sievietei ir daudzas durti grieztas brūces.  Policija nekavējoties uzsāka virkni izmeklēšanas darbību, lai noskaidrotu vainīgās personas.

Skrupulozas izmeklēšanas laikā policistiem izdevās iegūt informāciju, ka noziegumu, iespējams, izdarījušas divas bojāgājušajai iepriekš pazīstamas personas – sieviete un vīrietis. Slepkavība bija iepriekš izplānota ar mērķi iegūt sievietes skaidras naudas uzkrājumus. Varmākas zinājuši, ka mājoklī glabājas skaidra nauda, kā arī zinājuši sievietes dienas ritmu, un uzbrukuši brīdī, kad viņa tikko kā bija atgriezusies mājās un ienākusi pa durvīm.  Policijas rīcībā esošā informācija liecina, ka pēc sievietes slepkavības, personas skaidro naudu paņēmušas.

Iegūstot pietiekamus pierādījumus, šā gada 13. jūlijā un 15. jūlijā Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes Kriminālpolicijas pārvaldes 1. biroja 1. nodaļas amatpersonas aizdomās par slepkavību aizturēja 1992. gadā dzimušu sievieti un 1994. gadā dzimušu vīrieti. Neviens no viņiem iepriekš nav sodīts.

Saistībā ar notikušo uzsākts kriminālprocess par slepkavību pastiprinošos apstākļos pēc Krimināllikuma 117. panta 4., 6., un 10. punktā paredzēta noziedzīga nodarījuma sastāva pazīmēm. Par šādu noziegumu likums paredz sodu mūža ieslodzījumu vai brīvības atņemšanu uz laiku no desmit līdz 20 gadiem un probācijas uzraudzību uz laiku līdz trim gadiem, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas. Abām aizturētajām personām ir piemērots drošības līdzeklis – apcietinājums.

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties