26. Jūlijs 2021 08:16
Jaunumi
Vasaras skola “Starptautiskās un Eiropas tiesības: šī brīža izaicinājumi”

26. jūlijā ar Eiropas Savienības Tiesas priekšsēdētāja prof. Kūna Lēnarta (Koen Lenaerts) uzrunu tiks atklāta Rīgas Juridiskās augstskolas (RJA) rīkotā vasaras skola “Starptautiskās un Eiropas tiesības: šī brīža izaicinājumi” Eiropas Savienības Tiesas tiesneses Dr. Inetas Ziemeles zinātniskajā vadībā.

Vasaras skola notiks no 26. līdz 30. jūlijam tiešsaistē, un tajā tiks padziļināti apskatītas aktuālas tēmas tādās tiesību jomās kā starptautiskās tiesības, Eiropas Cilvēktiesību konvencija un tiesas judikatūra, Eiropas Savienības Tiesa un tās judikatūra, Eiropas Savienības Vispārējā tiesa un tās judikatūra, starptautiskās organizācijas un likumdošanas process.

Vasaras skolā savu dalību pieteikuši tiesneši, ierēdņi, valsts administriācijas darbinieki, advokāti, juristi, pasniedzēji, kā arī tiesībzinātņu studenti.

“21. gadsimts ir ienesis daudz pārmaiņu valstu tiesību sistēmās. Tās arvien ciešāk ir savijušās ar starptautiskajām un pārnacionālajām tiesībām. Ikvienam tiesību piemērotājam un tiesību izmantotājam ikdienā nākas piemērot tiesību normas, kuru avots bieži ir ārpus valsts robežām un ir vairāku valstu kompromisa rezultāts. Starptautiskās un Eiropas Savienības tiesības ir ienākušas katra cilvēka mājā. 21. gadsimta jurista kompetencē ir jābūt dziļām un aktuālām zināšanām par norisēm ne tikai nacionālajās tiesībās, bet arī starptautiskajās un Eiropas tiesībās,” uzskata Dr. Ineta Ziemele.

RJA Vasaras skolas pasniedzēji būs Eiropas Savienības Tiesas tiesnese Dr. Ineta Ziemele, Eiropas Cilvēktiesību tiesas tiesnesis Dr. Mārtiņš Mits, Eiropas Savienības Vispārējās tiesas tiesnese Inga Reine, un RJA profesore Dr. Ilze Rūse.

Vasaras skolas atklāšanas dienā dalībniekus uzrunās Eiropas Savienības Tiesas priekšsēdētājs prof. Kūns Lēnarts, novadot ievadlekciju par Eiropas Savienības tiesisko kārtību. Vasaras skolas noslēguma dienā dalībniekus uzrunās Eiropas Savienības Vispārējās tiesas priekšsēdētājs prof. Marks van der Vaude (Marc van der Woude).

Kā viesi tiks pieaicināti Eiropas Komisijas Pārstāvniecības Latvijā vadītāja Zane Petre, Eiropas Savienības Ārējā darbības dienesta eksperts Raitis Ādamsons, tiesneses Inetas Ziemeles palīdze Kristīne Zubkāne, Eiropas Cilvēktiesību tiesas juriste Daina Celma. Mācības norisināsies latviešu valodā.

Ar pilnu vasaras skolas programmu var iepazīties ŠEIT.

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties