11. Augusts 2021 09:12
Jaunumi
Vakcinācijas temps tieslietu resora nodarbināto vidū turpina pieaugt
7

Tieslietu ministrija, analizējot veiktās aptaujas rezultātus tieslietu resorā par nodarbināto vakcināciju pret Covid-19, secina, ka tieslietu jomas pārstāvji ir sociāli atbildīgi pret sevi un sabiedrību kopumā, jo vakcinācijas temps pārsniedz vakcinācijas vidējos rādītājus valstī dažādās nozarēs.

Jau iepriekš vēstīts, ka tiesnešu vidū vakcinēto personu īpatsvars pārsniedzis 80% un vērojama pozitīva tendence šiem datiem augt, piemēram, Administratīvā rajona tiesas tiesnešu vidū vakcinācijas īpatsvars sasniedzis gandrīz 100%. Aptaujas dati liecina, ka arī brīvo juridisko profesiju pārstāvju vidū (advokāti, notāri, tiesu izpildītāji) vakcinācijas temps tuvojas 80% īpatsvaram, savukārt Tieslietu ministrijas nodarbināto vidū 89% darbinieku ir vakcinēti, ministra birojā vakcinēto nodarbināto īpatsvars sasniedzis 100%.

Kā norāda Tieslietu ministrijas valsts sekretārs Raivis Kronbergs: "Ņemot vērā to, ka vakcinācija ir iespēja sevi un līdzcilvēkus pasargāt no simptomātiskas saslimšanas ar vīrusu, tad tā ir vienīgā izeja kā atgriezties dzīves ritmā, kāds bija pirms pandēmijas. Tāpēc aicinu sabiedrību un tieslietu resora pārstāvjus savu lēmumu izdarīt par labu vakcīnai un neklausīties provokācijās. Vakcinācija tieslietu resora nodarbināto vidū ir būtisks instruments efektīvam tieslietu nozares darbam, kas sekmētu drošu pakalpojumu sniegšanu iedzīvotājiem."

Kā liecina aptaujas dati tieslietu sektorā, tad daudzi nodarbinātie tuvākajā laikā plāno uzsākt vakcinācijas procesu, tāpat vairākos gadījumos personām ir sadarbspējīgs sertifikāts, kas apliecina pārslimošanas faktu. Svarīgi norādīt, ka Tieslietu ministrija sabiedrības drošības un veselības interesēs jau maijā organizēja tieslietu resora kolektīvo vakcināciju Rīgā un Liepājā, kā arī augusta sākumā Latgales reģionā.

 
 
7 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Skolnieciņš no svētavota
13. Augusts 2021 / 23:25
0
ATBILDĒT
Vasara ir teju vai aizvadīta. Tuvojas krāšņais rudens. Lai arī pašlaik ir klusi un mierīgi, tomēr Covid-19 sērga vel nekur nav zudusi. Covid-19 vīruss vel joprojām apdraud mūsu sabiedrības drošību, veselību un labklājību. Diemžēl vakcinācijas tempi mūsu valstī ir diezgan gausi. Pašlaik (laika posmā no 9. līdz 15. augustam) ir vakcinējušās apmēram 708035 personas (avots: covid19.gov.lv/covid-19/covid-19-statistika/covid-19-vakcinacijas-statistika [Covid-19 vakcinācijas statistika | Covid-19 (covid19.gov.lv)]). Šī iemesla dēļ, mani mīļie tautieši, aicinu ikvienu no mums vakcinēties! Visaptveroša vakcinācija ļaus mums izglāb ļoti daudzas Latvijas iedzīvotāju dzīvības, kā arī vakcīnas ļaus mums atgriezties pie ierastās dzīves (avots: youtu.be/UYcTd6hSTzk [Bez vakcīnas nav uzvaras! Veselības ministrija uzsāk vakcinācijas aptveri veicinošu reklāmas kampaņu – YouTube]). Latvijas Republikā pieejamās vakcīnas ir absolūti drošas, nekaitīgas un efektīvas (avots: youtu.be/758e4e_4VOI (Kā darbojas Covid-19 vakcīnas? – YouTube).
Par nelaimi, apmēram 1881 cilvēks ir miris no Covid-19 vīrusa (avots: infogram.com/miruso-skaits-2021-1ho16voggemlx4n [Covid-19 izplatība Latvijā | Covid-19 (covid19.gov.lv)]). Ak mani Dievi, cik tas ir bēdīgi! Aizlūgsim nāves un dzīvības Dievieti Māru par visiem mirušajiem, kas miruši no Covid-19 sērgas! Uzvilksim kaklā Māras krustu. Iedegsim uz galda trīs svecītes skaistos svečturīšos: vienu melnu, vienu pelēku un vienu baltu. Lūgsim visu cienīto un visu mīlēto Dievieti Māru, lai Dieviete Māra pasargā mūsu miesu, garu un dvēseli no Covid-19 postošās ietekmes! Lūgsim visvareno sentēvu Dievieti Māru, lai Dieviete Māra svētī mūsu Tēvzemi – Latviju! Ziedosim uz svētakmeņa rupjmaizes klaipu un glāzi vīna par godu visvarenajai Dievietei Mārai. Dieviete Māra ar prieku uzklausīs mūsu lūgšanas un dāvās savu svētību ikvienam, kas viņai tic.
Svētīgi, Skolnieciņš no svētavota [Latvju Dievu priesteris]
©Skolnieciņš 1999-bezgalība :-)
Skolnieciņš® ™Skolnieciņš
Latvju Dievi mūžam viedi.
P.S. Visus pagāniskos rituālus ir jāveic savā privātīpašumā, ievērojot visus ugunsdrošības noteikumus. Svētakmeni ziedojumiem var novietot savā privātmežā vai savā dārzā. Kā svētakmeni izmanto jebkuru plakanu akmeni. Ziedojot baltmaizes klaipu sentēvu Dievietei Mārai, uz svētakmeņa ar sāli zīmē Māras krustu, Māras ūdeņus jeb Māras līkloci un Zalkša zīmi (pietiks ar dažām tējkarotēm sāls). Blakus noliek rupjmaizes klaipu un glāzi vīna (izvēlas tādu glāzi, kas stabili un droši var stāvēt ārā), kā arī degošu svecīti trauciņā (derēs jebkura kapu svece bez krustiem vai jebkāda cita veida zīmējuma vai arī svece lukturītī). Vīna glāzi nākamajā dienā savāc (to var arī turpmāk izmantot mājsaimniecībā), bet vīnu izlej blakus svētakmenim. Sveci trauciņā, kad tā izdeg, savāc un izmet savā privātajā miskastē. [Komentāra 1. daļa] ©Skolnieciņš 1999-bezgalība :-)
Skolnieciņš no svētavota > Skolnieciņš no svētavota
13. Augusts 2021 / 23:26
0
ATBILDĒT
[Komentāra 2. daļa] Rituāla veikšanas laikā ir vēlams skaitīt pagāniskās lūgšanas par godu Dievietei Mārai, Mārai – Veļu Mātei, Mārai – Zemes Mātei. Ziedojumam izvēlas jebkuru vīnu, kas pašam garšo. Var arī ziedot kādu citu alkoholisku dzērienu.
#Covid-19 #kovid-19 #koronavīruss #kroņvīruss #vakcinācija # drošība #veselība #KolektīvāImunitāte #plecupiepleca #bezvakcīnasnavuzvaras #LatvjuDievi #DievsPērkons #Pērkons #Pērkons–DebesuTēvs #Pērkoņtēvs #Laima #DievieteLaima #Māra #DievieteMāra #NāvesDieviete #DzīvībasDieviete #Māra–VeļuMāte #Māra–ZemesMāte #LatvjuDievuSvētība #pagāni #dievturi #ticība #rituāli #buršanās
Skolnieciņš no svētavota
13. Augusts 2021 / 23:24
0
ATBILDĒT
Ir pagājis teju pusotrs gads kopš Covid-19 vīruss ir pārņēmis mūsu valsti. Karstā un saulainā vasara ir aizvadīta ar salīdzinoši zemu saslimstību, taču tuvojas rudens. Līdz ar rudens iestāšanos kāps arī saslimstība ar neganto Covid-19 vīrusu. Naidnieks nekur nav izgaisis, Covid-19 vīruss arī pašlaik mūs apdraud. Vienīgais risinājums, kā apturēt šo nelūgto naidnieku, ir vakcinēšanās pret Covid-19 vīrusu (avots: youtu.be/4Wg4Xn-Ke4g [Divi miljoni iemeslu vakcinēties – YouTube]). Vakcīnas ir spējīgas glābt daudz dzīvību. Vakcīnas ir spējīgas apstādināt Covid-19 sērgas izraisīto ekonomisko krīzi. Nepadosimies panikai, bet saglabāsim sirdī mieru. Uzvilksim kaklā dzintara krelles. Iedegsim uz galda 7 tumši dzeltenas svecītes. Lūgsim visu cienīto un visu mīlēto Dievieti Laimu, lai Dieviete Laima dāvā mums sirdsmieru, laimi un prieku! Aizlūgsim visvareno likteņa Dievieti Laimu pār mūsu mīļoto Latviju! Lūgsim Dievietes Laimas svētību sev un savai dzimtai! Ziedosim uz svētakmeņa medus rausi un glāzi balzama par godu visvarenajai Dievietei Laimai. Dieviete Laima ar prieku uzklausīs mūsu lūgšanas un dāvās savu svētību ikvienam, kas viņai tic.
Svētīgi, Skolnieciņš no svētavota [Latvju Dievu priesteris]
©Skolnieciņš 1999-bezgalība :-)
Skolnieciņš® ™Skolnieciņš
Latvju Dievi mūžam viedi.
P.S. Visus pagāniskos rituālus ir jāveic savā privātīpašumā, ievērojot visus ugunsdrošības noteikumus. Svētakmeni ziedojumiem var novietot savā privātmežā vai savā dārzā. Kā svētakmeni izmanto jebkuru plakanu akmeni. Ziedojot medus rausi sentēvu Dievietei Laimai, uz svētakmeņa ar sāli zīmē Laimas slotiņu un blakām zīmē Laimas skujiņu (pietiks ar dažām tējkarotēm sāls). Blakus noliek medus rausi un glāzi balzama (izvēlas tādu glāzi, kas stabili un droši var stāvēt ārā), kā arī degošu svecīti trauciņā (derēs jebkura kapu svece bez krustiem vai jebkāda cita veida zīmējuma vai arī svece lukturītī). Balzama glāzi nākamajā dienā savāc (to var arī turpmāk izmantot mājsaimniecībā), bet balzamu izlej blakus svētakmenim. Sveci trauciņā, kad tā izdeg, savāc un izmet savā privātajā miskastē. Rituāla veikšanas laikā ir vēlams skaitīt pagāniskās lūgšanas par godu Dievietei Laimai. Ziedojumam izvēlas jebkuru balzamu, kas pašam garšo. Var arī ziedot kādu citu alkoholisku dzērienu.
#Covid-19 #kovid-19 #koronavīruss #kroņvīruss #vakcinācija # drošība #veselība #KolektīvāImunitāte #plecupiepleca #bezvakcīnasnavuzvaras #LatvjuDievi #DievsPērkons #Pērkons #Pērkons–DebesuTēvs #Pērkoņtēvs #Laima #DievieteLaima #Māra #DievieteMāra #NāvesDieviete #DzīvībasDieviete #Māra–VeļuMāte #Māra–ZemesMāte #LatvjuDievuSvētība #pagāni #dievturi #ticība #rituāli #buršanās
RĀDĪT VĒL KOMENTĀRUS / 4
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties