25. Augusts 2021 18:11
Jaunumi
Stājies spēkā spriedums prasībā par goda un cieņas aizskārumu, vēršoties ar nepatiesām ziņām valsts iestādē
1

Senāta Civillietu departaments 23. augustā nolēma neierosināt kasācijas tiesvedību valsts amatpersonas (tiesneša) prasības lietā pret AS "Swedbank" par godu un cieņu aizskarošu ziņu atsaukšanu un nemantiskā kaitējuma atlīdzības piedziņu. Līdz ar Senāta lēmumu stājies spēkā Rīgas apgabaltiesas 2021. gada 8. aprīļa spriedums, ar kuru prasība apmierināta daļēji un AS "Swedbank" uzlikts pienākums iesniegt Latvijas Republikas Saeimas Juridiskās komisijas priekšsēdētājam iesniegumu, kas satur norādi, ka iepriekš bankas sniegtās ziņas Saeimas Juridiskās komisijas priekšsēdētājai ir bijušas nepatiesas. No atbildētājas par labu prasītājam piedzīta arī mantiska kompensācija par goda un cieņas aizskārumu 1000 eiro un tiesāšanās izdevumi.

Senatoru kolēģija secināja, ka apelācijas instances tiesa, izskatot lietu atkārtoti, nav pieļāvusi procesuālus pārkāpumus un materiālo tiesību normu uz lietas apstākļiem attiecinājusi pareizi, ņemot vērā šajā lietā Senāta iepriekšējā 2020. gada 25. novembra nolēmumā dotos Civillikuma 2352.1 panta normas piemērošanas aspektus.

Izskatāmajā lietā bija jāizspriež, vai AS "Swedbank", savulaik vēršoties ar rakstisku iesniegumu pie Saeimas Juridiskās komisijas priekšsēdētājas, ir aizskārusi prasītāja – tiesneša – godu un cieņu.

 
 
1 KOMENTĀRS
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
cerams, ka
26. Augusts 2021 / 09:10
0
ATBILDĒT
Swedbank vērsīsies ECT par šo absurdu
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties