12. Oktobris 2021 12:08
Jaunumi
Rīgas apgabaltiesa apelācijas kārtībā par noziedzīgi iegūtiem atzīst 179 900 eiro
1

Ekonomisko lietu tiesa (ELT) 2021. gada 27. augustā pieņēma lēmumu neatzīt par noziedzīgi iegūtu mantu kāda Igaunijā reģistrēta uzņēmuma naudas līdzekļus 179 900 eiro apmērā, kuri kriminālprocesa ietvaros arestēti uzņēmuma bankas kontā.

Par minēto ELT lēmumu Organizētās noziedzības un citu nozaru specializētās prokuratūras prokurors Rīgas apgabaltiesai iesniedza apelācijas protestu, lūdzot to atcelt.

2021. gada 7. oktobrī Rīgas apgabaltiesa, izskatot lietu apelācijas kārtībā rakstveida procesā, nolēma atcelt ELT pieņemto lēmumu un atzina par noziedzīgi iegūtiem naudas līdzekļus 179 900 EUR apmērā, kas atrodas Igaunijā reģistrēta uzņēmuma bankas kontā, nolēma tos konfiscēt un ieskaitīt Latvijas valsts budžetā.

Rīgas apgabaltiesa atzina, ka ar pirmstiesas procesā iegūto pierādījumu kopumu ir sasniegts Kriminālprocesa likuma 124. panta sestajā daļā noteiktais pierādīšanas slieksnis, proti, arestētajai mantai – kontā esošajiem naudas līdzekļiem –, visticamāk, ir noziedzīga, nevis likumīga izcelsme.

Rīgas apgabaltiesas lēmums nav pārsūdzams.

 
 
1 KOMENTĀRS
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Piemineklis
13. Oktobris 2021 / 13:41
1
ATBILDĒT
Skumjas ziņas. Taču būtu tik ļoti vērtīgi iepazīties ar Rīgas apgabaltiesas lēmuma tēzēm, piemēram, ar kādu argumentāciju apgabaltiesa ir noraidījusi ELT secināto, ka "procesa virzītājam un prokuroram ir jānorāda, kuram Krimināllikumā paredzētā noziedzīgā nodarījuma sastāvam atbilst citā valstī izdarītais nodarījums, un jāsniedz pierādījumi, kas ārpus saprātīgām šaubām ļauj izdarīt secinājumu par attiecīgā nodarījuma izdarīšanu".
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties