12. Oktobris 2021 15:19
Jaunumi
Tieslietu padome atbalsta tiesu budžeta prioritātes nākamajam gadam

Tieslietu padome izvērtēja un atbalstīja Augstākās tiesas iesniegto budžeta pieprasījumu 2022. gadam, kas ir 7 614 020 eiro liels. Trīs galvenie prioritārie pasākumi, kas izvirzīti budžeta pieprasījumā, ir konkurētspējīgas Augstākās tiesas darbinieku atalgojuma sistēmas izveidošanai – 218 545 eiro, Augstākās tiesas kapacitātes stiprināšanai, palielinot Senāta atbalsta personāla štata vietas – 200 709 eiro un Tieslietu padomes kapacitātes stiprināšanai 78 977 eiro. Kā prioritātes Augstākās tiesas budžetā paredzēta arī sabiedrības informēšana un izglītošana, Satversmes simtgades pasākumi un dalība Starptautiskajā augstāko administratīvo tiesu asociācijā.

Tāpat Tieslietu padome atbalstīja Tieslietu ministrijas sagatavoto apgabaltiesu un rajona (pilsētu) tiesu budžeta pieprasījumu 2022. gadam, kas kopumā plānots 75 679 914 eiro. Šajā budžeta pieprasījumā paredzēti deviņi prioritārie pasākumi, kam tiek pieprasīts budžeta palielinājums.

Vislielākais palielinājums paredzēts E-lietas reformai – 901 508 eiro. Tāpat līdzekļi tiek pieprasīti videokonferenču un datortehnikas infrastruktūras pilnveidošanai, datu plūsmas ātruma palielināšanai – 634 180 eiro, pilnvērtīga tiesām sniegto pakalpojumu nodrošināšanai – 408 629 eiro. Starp prioritātēm atvaļinājuma pabalstu nodrošināšana tiesnešiem un apmācību programmu un tiesnešu pilnveides iespēju paplašināšana, kā arī psihologa piesaiste tiesneša amata kandidātu atlases procesā.

Atbilstoši Likumam par budžetu un un finanšu vadību Ministru kabinets pirms gadskārtējā valsts budžeta projekta iesniegšanas Saeimā uzklausa Tieslietu padomes viedokli par tiesu iestāžu budžeta projektiem, nodrošinot šī viedokļa iekļaušanu Ministru kabineta sēdes protokolā.

Tieslietu padome lēmumus pieņēma 11. oktobrī rakstveida procesā.

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties