2. Novembris 2021 14:51
Jaunumi / COVID-19
Aizsardzības komisija: Deputāta amata pienākumu veikšanai nepieciešams vakcinācijas pret Covid-19 vai pārslimošanas sertifikāts

Saeimas Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisijas deputāti otrdien, 2. novembrī, atbalstīja ieceri izstrādāt jaunu likuma projektu, kas noteiktu, ka parlamenta deputātiem amata pienākumu veikšanai nepieciešams vakcinācijas pret Covid-19 vai pārslimošanas sertifikāts.

“Šāds lēmums ir būtisks ne tikai epidemioloģiskās drošības prasību kontekstā, bet arī, lai vairotu sabiedrības uzticību valsts varai. Mums skaidri jāparāda, ka deputāti nav atšķirīgi no visām pārējām sabiedrības grupām, kurām darba pienākumu pildīšanai tiek prasīts attiecīgais sertifikāts. Būtiski dot sabiedrībai signālu, ka mēs esam solidāri,” sēdē uzsvēra Aizsardzības komisijas priekšsēdētājs Juris Rancāns.

Likuma projektā plānots noteikt, ka deputātiem amata pienākumu veikšanai būs nepieciešams sertifikāts, kas apliecina vakcināciju pret Covid-19 vai infekcijas pārslimošanas faktu. Tāpat plānots noteikt rīcību gadījumos, kad attiecīgais sertifikāts nav iegūts.

Komisijas sēdē deputāti uzklausīja arī konstitucionālo tiesību ekspertu viedokļus par jautājuma regulējuma izstrādi.

J. Rancāns informēja, ka diskusijas par likuma projekta iespējamo redakciju komisijā varētu turpināties pēc nedēļas.

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
COVID-19
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties