10. Novembris 2021 16:46
Jaunumi
Tiesā iesniegta ģenerālprokurora prasība par reliģiskās organizācijas darbības izbeigšanu
1

Ar 2021. gada 3. novembra ģenerālprokurora rezolūciju uzdots veikt pārbaudi par reliģiskās organizācijas "Jaunā paaudze" darbības atbilstību normatīvo aktu prasībām.

Prokuratūrā veiktās pārbaudes gaitā konstatēts, ka pretēji normatīvajos aktos terminēti noteiktajām prasībām ievērot sociālo distancēšanos un citus pasākumus, kas paredzēti epidemioloģiskai drošībai, reliģiskā organizācija "Evaņģēlisko kristiešu baznīcas "Jaunā paaudze" Rīgas draudze" ne mazāk kā sešas reizes 2021. gada laikā pieļāvusi publiskus pasākumus ar dalībnieku piedalīšanos, neraugoties uz to, ka par šādiem pārkāpumiem jau tikuši piemēroti administratīvie sodi. Materiāli, kas izvērtēti prokuratūrā veiktās pārbaudes gaitā, dod pamatu prasības celšanai par reliģiskās organizācijas darbības izbeigšanu ar tiesas nolēmumu

2021. gada 10. novembrī Rīgas pilsētas Pārdaugavas tiesai iesniegts ģenerālprokurora prasības pieteikums par reliģiskās organizācijas "Evaņģēlisko kristiešu baznīcas "Jaunā paaudze" Rīgas draudze" un reliģiskās organizācijas "Evaņģēlisko kristiešu baznīca "Jaunā paaudze"" darbības izbeigšanu. Pieteikumā vienlaikus lūgts piemērot pagaidu aizsardzības līdzekli - aizliegums atbildētājam veikt noteiktas darbības, un aizliegt abām reliģiskajām organizācijām veikt jebkādus publiskus pasākumus klātienē (ar skatītājiem fiziskā klātbūtnē), tai skaitā dievkalpojumus, neatkarīgi no pasākuma norises vietas.

 
 
1 KOMENTĀRS
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Normunds Šlitke
11. Novembris 2021 / 03:21
0
ATBILDĒT
Būtu vien apsveicami, ja Generālprokurors nāktu klajā ar ziņu par sava prasības pieteikuma tiesā pamatojumu. Un, ja skaidrotu savas rīcības motīvus sabiedrībai, kuras vārdā un vietā prasību tiesā ir cēlis. Šobrīd var izdarīt vien pieņēmumus, ka Ģenerālprokurors administratīvo aktu ir pielīdzinājis normatīvajam aktam.
Ja tā patiesi ir, atliks vien draudzes ganam apstrīdēt administratīvajā rajona tiesā administratīvo aktu - MK rīkojumu par ārkārtas stāvokli - un skaļi sāktais process, visticamāk, pārvērtīsies bezgalīgā stāstā jeb “čikā”.

Gribētos arī saprast Ģenerālprokurora motīvus, dažas dienas pirms mājsēdes beigām lūdzot tiesu pieņemt pagaidu noregulējumu, tā liedzot tiesības baznīcēniem pulcēties pat tiesību aktos no 15. novembra atļautajā veidā.

P.S. neesmu šīs Latvijai, manuprāt, ne pārāk lojālās organizācijas aploģēts, drīzāk tieši otrādi, ar sirdi un dvēseli šoreiz pat esmu Generālprokurora pusē, taču… ja klusēsim, kad “sit” svešos, var nebūt, kas mūs aizstāvēs, kad atnāks pēc mums!
Baltkrievija ir tuvāk nekā daudzi iedomājas!

P.S. zināms “lakmusa papīrs” tiesiskumam un vienlīdzīgumam likuma priekšā būs tiesas (tiesneša) reakcijas ātrums un veids.
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties