17. Novembris 2021 19:01
Jaunumi / COVID-19
TM informē par epidemioloģiskās drošības prasībām reliģiskās darbības veikšanas vietās no 15. novembra
No TM arhīva

Tieslietu ministrija informē par prasībām, kas atbilstoši Ministru kabineta rīkojumā "Par ārkārtējās situācijas izsludināšanu” un Ministru kabineta noteikumos Nr. 662 "Epidemioloģiskās drošības pasākumi Covid-19 infekcijas izplatības ierobežošanai" minētajam ir attiecināmas uz reliģiskās darbības veikšanas vietām no 2021. gada 15. novembra līdz 2022. gada 11. janvārim, kad noslēdzas valstī izsludinātā ārkārtējā situācija.

Ārkārtējās situācijas laikā reliģiskās organizācijas darbību sāk ne agrāk kā plkst. 6.00 un beidz ne vēlāk kā plkst. 21.00.

No 15. novembra organizējot dievkalpojumus, reliģiskajām organizācijām jāievēro šādas prasības:

  • dievkalpojumi notiek “zaļajā” režīmā, proti, dievkalpojumus klātienē var apmeklēt, uzrādot sadarbspējīgus sertifikātus;
  • visi apmeklētāji pareizi lieto deguna un mutes aizsegus;
  • visi apmeklētāji atrodas vai nu individuālajās sēdvietās vai arī individuālajās stāvvietās, novēršot apmeklētāju nekontrolētu drūzmēšanos (pulcēšanos);
  • katram apmeklētājam, kurš atrodas ierādītajā individuālajā stāvvietā, nodrošina vismaz 15 m2 telpas;
  • individuālajās sēdvietās blakus drīkst atrasties ne vairāk ka 2 personas, ievērojot, ka distance starp katrām 2 blakus sēdošajām personām ir divas sēdvietas;
  • rindās sēdvietas izkārtotas pamīšus.

Visām personām, kas nodrošina pasākumu “zaļajā” režīmā organizēšanu, tai skaitā, garīdzniekiem un kalpojošajam personālam, ir jābūt sadarbspējīgam sertifikātam.

Kamēr dievnamos nenotiek pulcēšanās drošajā vai “zaļajā” režīmā, tie joprojām ir atvērti individuālajiem apmeklējumiem, ievērojot stingras epidemioloģiskās prasības, proti, ticīgie pareizi lieto mutes un deguna aizsegus, uzturas dievnamos ne ilgāk par 15 minūtēm, vienai personai dievnamā tiek nodrošināti vismaz 15 m2.

Tieslietu ministrija atgādina: svarīga ir ikviena cilvēka izlēmīga rīcība, lai samazinātu Covid-19 izplatību. Katram rūpīgi jāpārdomā, kā būtiski samazināt klātienes kontaktus, jāievēro higiēnas prasības, esošie drošības pasākumi un ierobežojumi.

Tāpat norādām, ka vairākums reliģisko organizāciju nodrošina dievkalpojumu translāciju tiešsaistē sociālajos tīklos, lai samazinātu sociālo kontaktu.

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
COVID-19
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties