7. Decembris 2021 15:47
Jaunumi
Prokurora amata pretendentiem grūtības sagādā vispārējo un juridisko zināšanu pārbaudījuma pirmā kārta
2

2. decembrī noritēja prokurora amata kandidātu atlases vispārējo un juridisko zināšanu pārbaudījuma pirmā kārta – tests.

Pirmajā kārtā prokurora amata pretendentam bija jāizpilda tests, kurā iekļauti vispārīgi krimināltiesību, kriminālprocesuālo tiesību, tajā skaitā starptautiskās sadarbības, un atsevišķi vispārīgi civiltiesību jautājumi, kā arī jautājumi par valsts vēsturi, kultūru un loģiku. Atbildot kopumā uz 40 jautājumiem un iegūstot vismaz 30 punktus, pretendents tiek pielaists pārbaudījuma otrajai kārtai.

Uz šo pārbaudījumu bija pieteikušies 58  pretendenti, ieradās 45, no kuriem vien tikai 5 veiksmīgi izpildīja testu un tika pielaisti pārbaudījuma otrajai kārtai.

Pretendentiem grūtības sagādāja vairāki juridisko zināšanu jautājumi, piemēram, tikai trešā daļa pretendentu varēja pareizi atbildēt uz jautājumu par personas vecumu saukšanai pie kriminālatbildības, mazāk nekā puse varēja pareizi atbildēt par dalības jēdzienu, kas uzskatāms par vienu no elementārākajiem jautājumiem krimināltiesībās, piektā daļa varēja pareizi atbildēt, kas ir Eiropas apcietinājuma lēmums, un tikai trešā daļa pretendentu zināja, ka īstie brāļi un māsas atrodas otrajā radniecības pakāpē. Pretendentiem grūtības sagādāja arī jautājums par Latvijas Republikas Neatkarības atjaunošanas dienu. Diemžēl 10 prokurora amata pretendenti nevarēja pareizi atbildēt, ka šī diena ir 4. maijs.

Otrajā kārtā prokurora amata pretendenti izvēlēsies vienu biļeti, kas sastāvēs no trīs jautājumiem krimināltiesību, kriminālprocesuālo tiesību un kādā citā tiesību nozarē.

 
 
2 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Pew pew
7. Decembris 2021 / 21:44
1
ATBILDĒT
Juridiskās izglītības pasniegšanas un eksaminācijas līmenis.. kamēr tas būs zemāks par grīdlīsti, tādi pretendenti ar maģistra grādu (!) parādīsies un nav ko tur brīnīties
Homērs > Pew pew
8. Decembris 2021 / 10:12
0
ATBILDĒT
Nepiekritīšu, ka tas ir jautājums par izglītības vai eksaminācijas līmeni. Drīzāk tas ir vispārējās kompetences un individuālas attieksmes jautājums. Vismaz ziņā minētie jautājumi ir tik elementāri, ka, ja vēlētos, uz tiem varētu atbildēt pat tie, kas juridisko izglītību nav ieguvuši vispār, bet ir kaut cik pirms testa par tēmu kaut ko gatavojušies.
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties