3. Janvāris 2022 14:17
Jaunumi
Neviena lieta tiesā netiek aizmirsta vai neizskatīta
2

Tiesu praksē ir vērojami gadījumi, kad apsūdzētais apzināti izvēlas neierasties tiesā, nesaņemt tās sūtītos dokumentus, kļūdaini uzskatot, ka, kavējot tiesas procesu, tiks atliktas nelabvēlīgās sekas. Neierašanās uz tiesas sēdi tikai aizkavē lietas izskatīšanu, bet nepadara to par neizskatāmu vai celto prasību par noraidāmu. Pat ja lieta tiesā saņemta pirms 10 vai vairāk gadiem, bet apsūdzētais bēguļo, lieta vienalga tiks izskatīta un vainīgais sodu saņems.

Tā, piemēram, pirms 28 gadiem Alūksnes novadā tika izdarīts smags noziegums. Toreiz aizdomās turētais īslaicīgi tika aizturēts, vēlāk atbrīvots, bet tad pazudis. Šī iemesla dēļ tiesa nav varējusi šo lietu pabeigt un vainīgajam piespriest sodu. Apsūdzētais ilgstoši bija izsludināts meklēšanā un kriminālprocess tiesā šī iemesla dēļ apturēts. Apsūdzētā ilgstošā meklēšana bija bez panākumiem – policijai daudzu gadu garumā nebija izdevies noskaidrot viņa atrašanās vietu. Taču tagad pēc prokuratūras sniegtās informācijas saņemšanas par apsūdzētā uzturēšanās adresi ārzemēs kriminālprocess atkal atjaunots un turpinās tā virzība. Vidzemes rajona tiesa Alūksnē nosūtīja apsūdzētajam dokumentus uz norādīto adresi, taču viņš tajā neuzturas. Tādēļ krimināllietas iztiesāšana tiek turpināta bez apsūdzētā klātbūtnes. Lietā tiek veikta pierādījumu pārbaude – tiek uzklausīti liecinieki un pārbaudīti lietas materiāli. 2022. gada februārī plānotas vairākas tiesas sēdes.

 
 
2 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Nožēlojama taisnošanās
5. Janvāris 2022 / 11:19
0
ATBILDĒT
Ja tiesa ir tik bezpalīdzīga, ka nevar izskatīt lietu, jo apsūdzētais slēpjas, tad -voila! - visiem apsūdzētajiem tā ir biļete uz netiesāšanu. Žēl, ka Aivars L. to nebija uzķēris un disciplinēti gāja uz tiesas sēdēm.
Holandieši par šo "taisnīgās tiesas" piegājienu acīmredzot neko nav dzirdējuši, jo ir notiesājuši bariņu krievu bandītu, kas notrieca lidmašīnu virs Ukrainas, neskatoties uz to, ka aizdomās turētie nav vispār redzēti Nīderlandē, ne reizi nav pratināti, turklāt viņu vārdi ir noskaidroti ar dažādu interneta meklēšanas rīku palīdzību.
Nu gandrīz vai smieklīgi
3. Janvāris 2022 / 20:18
0
ATBILDĒT
Diez vai tas ir tiesas cienīgi melot, ka nebija aizmirsta.
Būtu godīgi atzinuši, ka jā, konkrēts tiesnesis (-se, -ši), ilgstoši neizmantoja iepēju izskatīt in absentia, bet beidzot esam (cerams) sakārtojuši mūsu iekšējos uzraudzības procesus, lai šādi gadījumi neatkārtotos.
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties