31. Janvāris 2022 13:35
Jaunumi
Tieslietu padome nosaka četrus prioritāros darbības virzienus šim gadam

Par šīgada darbības prioritārajiem virzieniem Tieslietu padome noteikusi četrus no Tieslietu padomes darbības stratēģijā 2021.–2025. gadam izvirzītajiem uzdevumiem.

Pirmais prioritārais darbības virziens – tiesu varas efektivitātes un kvalitātes stiprināšana (stratēģijas 3. rīcības virziens). Darbs šajā virzienā sākās jau pagājušajā gadā, izveidojot Tieslietu padomes darba grupu, kas sagatavoja rīcības plānu mērķa sasniegšanai un koordinē šī plāna īstenošanu.

Otrais darbības virziens – tiesu varas neatkarības stiprināšana, koncentrējoties uz divu stratēģijas punktu virzību. Proti, panākt tiesu kā konstitucionāla orgāna budžeta neatkarību un veikt tiesu organizatoriskās vadības funkciju auditu, lai pārņemtu nepieciešamās funkcijas no izpildvaras (stratēģijas 1.1. un 2.3. punkts). Šie uzdevumi ir savstarpēji saistīti un prasa atbilstoši attīstīt Tieslietu padomes administratīvo kapacitāti.

Trešais darbības virziens arī ar mērķi stiprināt tiesu varas neatkarību – Tieslietu padome turpinās līdzdarboties tiesnešu un tiesu darbinieku konkurētspējīgas atlīdzības modeļa izstrādē (stratēģijas 1.6. punkts).

Ceturtais prioritārais virziens – komunikācija. Tieslietu padome veicinās tiesu sistēmas komunikācijas stratēģijas uzdevumu izpildi un vienoto komunikācijas principu ievērošanu tiesu varas institūcijās. Šajā gadā īpaša uzmanība tiks pievērsta tiesu sistēmas vienotam dialogam ar sabiedrību saistībā ar Satversmes simtgadi (stratēģijas 4.1. un 4.2. punkts).

Tieslietu padome veidos darba grupas, kas koordinēs katra no izvirzītajiem prioritārajiem darbības virzieniem īstenošanu.

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties