28. Februāris 2022 08:42
Jaunumi
Apstiprina jaunu Tiesnešu kvalifikācijas kolēģijas reglamentu

Tieslietu padome 25. februāra sēdē apstiprināja Tiesnešu kvalifikācijas kolēģijas reglamentu jaunā redakcijā, kolēģijas darbu reglamentējot atbilstoši jaunajai tiesnešu amata kandidātu atlases kārtībai, kā arī ņemot vērā Disciplinārtiesas norādes par skaidru kritēriju nepieciešamību tiesnešu izvērtēšanai un pārcelšanai apgabaltiesas tiesneša amatā.

Jaunajā reglamentā noteikta vienota kārtība un ieviesti precīzi kritēriji atzinuma sniegšanai par tiesneša piemērotību darbam apgabaltiesā gan uz pastāvīgu vakanci, gan vakanci pagaidu prombūtnes laikā.

Reglaments papildināts ar jaunu nodaļu par tiesneša ārpuskārtas novērtēšanu, sniedzot atzinumu par tiesneša piemērotību darbam apgabaltiesā.

Izstrādāti saturiski jauni reglamenta pielikumi, kas noteic dažādus nepieciešamos dokumentus kandidāta novērtēšanas veikšanai.

Tiesnešu kvalifikācijas kolēģijas reglamentā aktualizēti arī vairāki procedūras jautājumi atbilstoši kārtībai, kāda izveidojusies praksē kopš iepriekšējā reglamenta apstiprināšanas 2018. gadā.

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties