8. Marts 2022 16:05
Jaunumi
Baltijas valstu Tiesnešu asociācija aicina Krievijas Federācijas tiesnešus iesaistīties kara apturēšanā Ukrainā
1

Baltijas valstu Tiesnešu asociācijas padome nosūtījusi Krievijas Tiesnešu asociācijai un visiem Krievijas Federācijas tiesnešiem aicinājumu darīt visu iespējamo, kas viņu spēkos, lai aizsargātu mieru un apturētu Krievijas armijas karadarbību Ukrainā.

“Latvijas, Lietuvas un Igaunijas Baltijas valstu Tiesnešu asociācijas vārdā vēršamies pie jums – tiesnešiem, juristiem un augstas morāles cilvēkiem! Tiesu vara ir demokrātijas un tiesiskuma balsts, cilvēktiesību un pamatbrīvību aizsardzības garants. 2022. gada 24. februārī Krievijas Federācija ieveda savus bruņotos spēkus suverenās Ukrainas valsts teritorijā un izvērsa agresīvu, nepamatotu karu.

Starptautiskās tiesības aizliedz militāru agresiju un prasa ievērot katras valsts neatkarību, suverenitāti, kā arī citas mūsdienu pasaules vērtības, īpaši cilvēktiesības. Nav saprotams, kā civilizētas Eiropas teritorijā 21. gadsimtā var izmantot tādus līdzekļus, kādus šobrīd Ukrainā izmanto Krievijas Federācija. Šajā karā katru dienu, katru stundu mirst nevainīgi cilvēki, tostarp bērni. Mirst ne tikai ukraiņi, bet arī jūsu līdzpilsoņi: dēli, brāļi, vīri, tēvi. Tam nav attaisnojuma!

Vai krievi vēlas karu? Nevaram noticēt, ka krievi, cilvēki, kuri savas dzīves laikā daudz cietuši un iepriekš jau piedzīvojuši kara šausmas, to vēlas šobrīd. Nevar būt, ka cilvēki, kuri pasaulei dāvājuši tik daudz zinātnes, kultūras un mākslas spīdekļu, vēlas uz visiem laikiem ieiet vēsturē ar agresora stigmu. Agresija nav un nevar būt attaisnojama!” teikts aicinājumā.

Adrija Kasakovska, Latvijas Tiesnešu biedrības prezidente: “Mēs, Latvijas, Lietuvas un Igaunijas tiesneši, aicinām Krievijas Federācijas tiesnešus, kā likuma un taisnīguma sargus darīt visu, lai aizsargātu mieru un apturētu karadarbību Ukrainā. Tikai tādā veidā viņi varēs ne tikai saglabāt tiesības saukt sevi par daļu no juristu kopienas, bet arī aizsargāt Krievijas tiesībsargājošo iestāžu godu.”

Aicinājumu parakstījis Baltijas valstu Tiesnešu asociācijas padomes prezidents Gintauts Kaulakis (Lietuva), viceprezidente Adrija Kasakovska (Latvija), viceprezidents Pāvels Gončarovs (Igaunija).

 
 
1 KOMENTĀRS
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
mja
9. Marts 2022 / 10:43
0
ATBILDĒT
Tiešām? Jums šķiet,ka tur ir tiesneši,kuri spēj adekvāti uztvert realitāti? Vai tur vispār ir kāds Tiesnesis?
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties