23. Marts 2022 13:33
Jaunumi
Publiskos pasākumos plāno aizliegt izmantot militāru agresiju slavinošus simbolus
1

Saeimas Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisija trešdien, 23. martā, konceptuāli atbalstīja grozījumus Publisku izklaides un svētku pasākumu drošības likumā, kas paredz aizliegt publiskos pasākumos izmantot militāru agresiju slavinošus simbolus.

“Nosodot Krievijas īstenoto kara darbību Ukrainā, mums jāpauž stingra nostāja, ka tādiem Krievijas militāro agresiju slavinošiem simboliem kā burtiem “Z”, “V” vai citiem simboliem, kas izmantoti ar šādu mērķi, nav vietas publiskos pasākumos,” paudis Cilvēktiesību komisijas priekšsēdētājs Artuss Kaimiņš.

Pašlaik likums paredz, ka publisku pasākumu norises laikā aizliegts izmantot, arī stilizētā veidā, bijušās PSRS, bijušo PSRS republiku un nacistiskās Vācijas karogus, to bruņoto spēku un likumības un kārtības uzturēšanas orgānu izmantoto piederību identificējošo apģērbu, šā apģērba elementus, kuru kopums pēc to vizuālā izskata nepārprotami ļauj identificēt minētos bruņotos spēkus vai represīvās iestādes. Tāpat aizliegts izmantot ģerboņus un himnas, nacistisko svastiku, SS zīmes, Georga lentes un padomju simbolus — sirpi un āmuru līdz ar piecstaru zvaigzni. Izņēmums ir gadījumi, kad to izmantošanas mērķis nav saistīts ar totalitāro režīmu slavināšanu vai izdarīto noziedzīgo nodarījumu attaisnošanu, vai tos izmanto izglītojošiem, zinātniskiem vai mākslinieciskiem mērķiem.

Komisija lūgs Saeimu likumprojektu iekļaut rītdienas, 24. marta, sēdes darba kārtībā un izskatīt kā steidzamu, informēja A. Kaimiņš.

 
 
1 KOMENTĀRS
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Seskis
23. Marts 2022 / 14:43
0
ATBILDĒT
Ir jāiet tālāk un burti "V" un "Z" ".."ispār ir i".."slēd".."ami no alfabēta!
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties