19. Aprīlis 2022 12:59
Jaunumi
Valsts policijas koledžas direktora amatā apstiprināts Dmitrijs Homenko

No šodienas, 19. aprīļa, Valsts policijas koledžas direktora amatā ir apstiprināts līdzšinējais Valsts policijas Galvenās kriminālpolicijas pārvaldes Ekonomisko noziegumu apkarošanas pārvaldes (VP GKrPP ENAP) priekšnieka vietnieks, pulkvežleitnants Dmitrijs Homenko.

Ņemot vērā, ka iepriekšējais Valsts policijas koledžas direktors Ģirts Zalāns noslēdza savu dienestu Valsts policijā, kopš šī gada 18. janvāra bija vakants Valsts policijas koledžas direktora amats. Ir būtiski attīstīt un nodrošināt kvalitatīvu izglītības procesu gan topošajiem policistiem, gan jau esošām Valsts policijas amatpersonām, tādēļ tūlītēji šī gada 21. janvārī tika izsludināts konkurss uz konkrēto amatu, kas noslēdzās 10. februārī.

Izvērtējot iepriekšējo pieredzi un redzējumu par Valsts policijas koledžas un Valsts policijas amatpersonu izglītības sistēmas attīstību, spēju paskatīties uz izglītības procesu inovatīvi un saredzēt vēl nebijušas Valsts policijas koledžas attīstības perspektīvas, ar krietnu punktu pārsvaru Valsts policijas vērtēšanas komisija virzīja Valsts policijas koledžas direktora amata apstiprināšanai līdzšinējo VP GKrPP ENAP priekšnieka vietnieku Dmitriju Homenko.

"Es esmu pārliecināts par Dmitrija Homenko profesionalitāti, kuru viņš jau līdz šim pārliecinoši parādījis un pierādījis, strādājot Valsts policijā. Viņa darbu novērtējam augsti ne tikai mēs Latvijā, bet arī kolēģi ārvalstīs. Dmitrijs veiksmīgi veidojis starptautisko sadarbību gan ar ASV Federālo izmeklēšanas biroju un ASV Tieslietu departamentu, gan dažādām Eiropas valstīm un speciālistiem. Turklāt viņam ir bagātīga gan pedagoģiskā, gan vadības pieredze, kā arī līdz šim ir īstenoti dažādi inovatīvi projekti. Dmitrijam Homenko ir ambīcijas, inovatīvs redzējums un atbilstoša enerģija. Man nav šaubu, ka Valsts policijas koledžas jaunais direktors ienāks ar jaunu un citādu redzējumu un elpu, kas šobrīd koledžai tik ļoti ir vajadzīgs. Viņam tiek uzticēts ļoti svarīgs postenis, jo visa pamatā ir laba izglītība, kas tiek papildināta visa mūža garumā. Jo labākus pamatus ieliksim, jo labāki profesionāļi būs nākotnē Valsts policijas kolektīvā," uzsver Valsts policijas priekšnieks Armands Ruks.

D. Homenko kandidatūra atbilst Valsts policijas koledžas direktora amatam izvirzītajām prasībām. Viņš Latvijas Universitātē ir ieguvis maģistra grādu tiesību zinātnē, kā arī viņam ir teju 20 gadu pieredze dienestā Valsts policijā, tostarp vadošos amatos. Viņš līdz šim ir realizējis interesantus projektus gan tiešo funkciju izpildē, gan profesionālās pilnveides jomā, guvis pedagoģisko pieredzi Rīgas Stradiņa universitātē un piedalījies dažādos semināros un zinātniskās konferencēs.

"Pēc dabas esmu veidotājs. Man patīk, ja var redzēt rezultātu, kas iedvesmo un motivē kolēģus arvien turpināt īstenot idejas un gūt panākumus. Tāpēc savu darbu virzīšu sabiedrības vajadzību un kolēģu ideju realizācijas virzienā. Redzu perspektīvu jauniem darbības virzieniem, un vienlaikus ceru, ka arī esošie praktiķi dalīsies savās idejās, kuras kopā mēģināsim iedzīvināt. Esmu enerģijas pilns un gatavs strādāt. Vēlos pielietot savu zināšanu bagāžu jaunos pienākumos. Manuprāt, kvalitatīvu jauno policistu var izskolot, papildinot ikdienas studiju procesu ar praktiskām nodarbībām un nododot kadetiem praktiķu praktisko pieredzi jeb case study. Tāpēc mums Valsts policijas koledžā būs visiem jāapvieno savas zināšanas un profesionālie knifi, lai maksimāli ātri spētu tos nodot jauniešiem, kuri kļūs arvien sagatavotāki darbam Valsts policijā. Strādāsim, viens otru atbalstīsim un raudzīsimies inovāciju virzienā," teic Valsts policijas koledžas direktors Dmitrijs Homenko.

Jaunais Valsts policijas koledžas direktors Valsts policijā dienē no 2002. gada, kad uzsāka studijas Latvijas Policijas akadēmijā. Pēcāk viņš savu dienestu turpinājis kā iecirkņa inspektors Valsts policijas Jūrmalas pilsētas policijas pārvaldē Kārtības policijā, vēlāk dienējis arī dažādās kriminālpolicijas struktūrvienībās. 2015. gadā Dmitrijs Homenko dienestu turpināja VP GKrPP ENAP kā Kibernoziegumu apkarošanas nodaļas priekšnieks, bet 2021. gada pavasarī tika paaugstināts par VP GKrPP ENAP priekšnieka vietnieku. Viņa ieguldījums, darba rezultāti un profesionalitāte ir novērtēta ar dažādiem apbalvojumiem ne tikai Latvijā, bet arī ārvalstīs, tostarp saņemti ASV Federālā izmeklēšanas biroja atzinības raksti.

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties