17. Augusts 2023 14:13
Jaunumi
Saistībā ar Rusiņa lietu piecām amatpersonām piemēro disciplinārsodus

Valsts policijas veiktajā dienesta pārbaudē un disciplinārizmeklēšanā secināts, ka vairākas Valsts policijas Zemgales reģiona pārvaldes Austrumzemgales iecirkņa amatpersonas, izskatot iesniegumus par L. Rusiņa rīcību un veicot viņa meklēšanas pasākumus atsevišķos gadījumos nav rīkojušās pietiekami profesionāli, tai skaitā nav spējušas veikt pietiekami aktīvi personas meklēšanas pasākumus. Dienesta pārbaudes laikā arī secināts, ka amatpersonas nav spējušas pietiekamā kvalitātē savlaicīgi izanalizēt un saskatīt kopsakarības L. Rusiņa pretlikumīgo darbību kopainā. Ņemot vērā atzinumā konstatēto, piecām amatpersonām ir piemēroti disciplinārsodi. Tostarp veiktas arī pārmaiņas Valsts policijas Zemgales reģiona pārvaldes Austrumzemgales iecirkņa vadībā.

Dienesta pārbaudes atzinumā pret vairākām amatpersonām pieņemtie lēmumi:

  • Izmeklēšanas nodaļas 1. grupas inspektoram piemērots disciplinārsods – rājiens;
  • Izmeklēšanas nodaļas 1. grupas galvenajam inspektoram pieņemts lēmums par disciplinārlietas izbeigšanu, izsakot aizrādījumu;
  • Izmeklēšanas nodaļas 2. grupas galvenajam inspektoram piemērots disciplinārsods – piezīme;
  • Izmeklēšanas nodaļas 2. grupas vecākajai inspektorei piemērots disciplinārsods – piezīme;
  • Izmeklēšanas nodaļas 4. grupas vecākajai inspektorei piemērots disciplinārsods – piezīme;
  • Vēl pret vienu Izmeklēšanas nodaļas 2. grupas inspektori izmeklēšana disciplinārlietā turpinās.

Iepriekš jau publiski pausts, ka dienesta pārbaudē un disciplinārizmeklēšanā skatīta arī līdzšinējā Valsts policijas Zemgales reģiona pārvaldes Austrumzemgales iecirkņa priekšnieka Rolanda Bērziņa atbildība, kā laikā identificēts, ka amatpersona nepietiekošā kvalitātē organizējis iecirkņa darbu, par ko piemērots disciplinārsods – rājiens.

Vienlaikus identificēts, ka ne visi Valsts policijai uzliktie pienākumi izmeklēšanas jomā Zemgales reģiona pārvaldes Austrumzemgales iecirknī tika prioritizēti atbilstoši labākajai izmeklēšanas praksei, savukārt radušās sekas kopumā nesekmē situācijas uzlabošanos ne izmeklēšanas kompetencē, ne iecirkņa kolektīva darba un sadarbspējas atjaunošanā. Līdz ar to iezīmējās nepieciešamība pēc jauna redzējuma pārmaiņu vadībā, akcentējot izmeklēšanas darba uzlabošanu iecirknī.

Lai pēc iespējas ātrāk nodrošinātu Valsts policijai uzlikto pienākumu sekmīgu realizēšanu kopumā, nodrošinot pilnvērtīgāku sasaisti kompetencēs reaģēšana - izmeklēšana -  prevencija un, pēc vispusīgas kopsakarību izvērtēšanas, lai paātrinātu pilnvērtīgu iecirkņa darbspēju atjaunošanos, Valsts policijas Zemgales reģiona pārvaldes Austrumzemgales iecirknī pieņemts lēmums veikt izmaiņas iecirkņa vadībā.

Ņemot vērā konstatēto problemātiku un izvirzītās kompetences, kopsakarībā ar pieredzi, spējām un motivāciju panākt rezultātu kopumā, kā arī ņemot vērā pieejamos cilvēkresursus, par Valsts policijas Zemgales reģiona pārvaldes Austrumzemgales iecirkņa priekšnieku no šī gada 1. septembra dienesta interesēs tiek iecelta majore Evita Galviņa, kuras pieredze dienestā Valsts policijā ir jau 27 gadi, tostarp, pirms veiktās Valsts policijas restrukturizācijas, pēdējos desmit gadus bijusi Valsts policijas Zemgales reģiona pārvaldes Aizkraukles iecirkņa Kriminālpolicijas nodaļas priekšnieka vietnieka amatā, vadot tieši kriminālprocesu izmeklēšanu.

Valsts policijas priekšnieks Armands Ruks: “Evita Galviņa ir motivēta, vērsta uz pārmaiņu īstenošanu, apveltīta ar augstām analītikas spējām, prasmīgi spēj secināt kopsakarības, ir gatava izaugsmei, arī dalīties pieredzē, kā arī, ņemot vērā pietiekoši ilgo pieredzi izmeklēšanas jomā, tostarp vadošā amatā, var sniegt būtisku pienesumu iecirkņa darbā.”

Savukārt līdzšinējais Valsts policijas Zemgales reģiona pārvaldes Austrumzemgales iecirkņa priekšnieks pulkvežleitnants Rolands Bērziņš ar šī gada 1. septembri dienesta interesēs tiek pārcelts iecirkņa priekšnieka vietnieka, Reaģēšanas nodaļas priekšnieka amatā ar mērķi izmantot iecirkņa darba organizācijā viņa lielo profesionālo pieredzi tieši kārtības policijas darbā, proti, reaģēšanas uzdevumu izpildē, kā arī civilo krīžu un apdraudējumu situāciju risināšanā, piemēram, plūdu gadījumos, kur Rolands Bērziņš sevi ir pierādījis no labākās puses vairākkārt.

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties