11. Maijs 2022 18:03
Jaunumi
Ministru prezidenta paziņojums saistībā ar 9. un 10. maija notikumiem pie pieminekļa Uzvaras parkā

Latvija ir demokrātiska, neatkarīga un tiesiska valsts, kurā tās iedzīvotājiem ir tiesības justies pilnībā drošiem par savas pilsoniskās, demokrātiskās un patriotiskās nostājas paušanu.

Latvijas valsts okupācijas un nedemokrātisku režīmu slavināšana, kara noziegumu attaisnošana un popularizēšana nav pieļaujama nekādā formā, nevienā vidē vai datumā. Tiesībsargājošo iestāžu misija ir sabiedriskās kārtības un tiesiskuma nodrošināšana saskaņā ar Satversmē ietvertajām demokrātiskajām vērtībām un cieņu pret Latvijas valsti.

Sabiedriskās kārtības nodrošināšana nedrīkst notikt uz demokrātisko un Latvijas valstiskumu apliecinošo vērtību ierobežošanas rēķina. Latvijas iedzīvotājiem, Latvijas patriotiem, tās valstiskuma aizstāvjiem savā zemē ir jājūtas droši un pārliecinātiem, ka viņu demokrātiskās tiesības tiks pilnībā respektētas un nodrošinātas.

Runājot par pēdējo dienu notikumiem, šobrīd ir izšķirošs laiks, kurā daudz spilgtāk nekā citkārt atklājas mūsu nepilnības, apdraudējumi un kopīgi risināmie uzdevumi, lai dzīvotu drošā, attīstītā un demokrātiskā valstī. Mūsu nākotne nedrīkst tikt būvēta uz valsts pārvaldes nekompetences, politiska oportūnisma vai ārēji veicinātu konfliktu pamata, mūsu nākotne ir cieņpilnā demokrātijā.

Ņemot vērā augstāk minētos apsvērumus un pēdējo dienu notikumus, esmu uzdevis iekšlietu ministrei Marijai Golubevai:

  1. Steidzami sagatavot un iesniegt izskatīšanai valdībā informāciju par atbildīgo institūciju darbības izvērtējumu attiecībā uz drošības pasākumu plāna izstrādāšanu, sabiedriskās kārtības nodrošināšanu, kā arī normatīvo aktu pārkāpumu no Krievijas agresijas atbalstītāju puses nepieļaušanu un novēršanu, kā arī plānotajiem un īstenotajiem pasākumiem, lai personas par pārkāpumiem tiktu sauktas pie likumā noteiktās atbildības;
  2. Nekavējoties informēt par rīcības plānu sabiedriskās kārtības nodrošināšanai saistībā ar turpmākajiem lēmumiem saistībā ar Uzvaras parkā esošā pieminekļa demontāžu, kā arī ar Krievijas agresiju attaisnošanu saistītu darbību nepieļaušanai un savlaicīgai novēršanai.
 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties