20. Jūnijs 2022 12:02
Jaunumi
Tieslietu padome pilnveido tiesneša amata kandidātu atlases komisijas darbu

Pirmdien, 20. jūnijā, Tieslietu padome rakstveida procesā pieņēma grozījumus rajona (pilsētas) tiesas un apgabaltiesas tiesneša amata kandidātu atlases kārtībā, lai pilnveidotu atlases komisijas darbu un nodrošinātu tās darba nepārtrauktību.

Ar grozījumiem rajona (pilsētas) tiesas un apgabaltiesas tiesneša amata kandidātu atlases kārtībā tiek paredzēts – ja atlases komisijas loceklis tiek pārcelts cita līmeņa tiesā vai maina specializāciju, viņa pilnvaras saglabājas līdz jauna komisijas locekļa iecelšanai.

Tāpat Tieslietu padome nolēma par Zemgales apgabaltiesas priekšsēdētāja vietnieku, Krimināllietu tiesas kolēģijas priekšsēdētāju iecelt tiesnesi Raimondu Rinču. Jaunajā amatā tiesnesis R.Rinčs iecelts uz pieciem gadiem. R.Rinčs ir ieguvis profesionālo maģistra grādu tiesību zinātnē. Desmit gadus pildījis prokurora amata pienākumus Jelgavas pilsētas prokuratūrā un Zemgales tiesas apgabala prokuratūrā. No 2011. gada strādā kā tiesnesis Zemgales apgabaltiesā.

Papildu informācija

Rajona (pilsētas) tiesas un apgabaltiesas tiesneša amata kandidātu atlasei Tieslietu padome uz trim gadiem izveido komisiju, kuras sastāvā ir trīs senatori, trīs apgabaltiesu tiesneši un trīs rajonu (pilsētu) tiesu tiesneši.

Analoģiskus grozījumus Tiesnešu kvalifikācijas kolēģijas darba pilnveidošanai, Tieslietu padome lēma veikt Tiesnešu kvalifikācijas kolēģijas reglamentā - ja kolēģijas loceklis tiek pārcelts cita līmeņa tiesā vai maina specializāciju, viņa pilnvaras saglabājas līdz jauna kolēģijas locekļa ievēlēšanai.

Tieslietu padomes apstiprinātā rajona (pilsētas) tiesas un apgabaltiesas priekšsēdētāja, priekšsēdētāja vietnieka un tiesu nama priekšsēdētāja izvirzīšanas un iecelšanas kārtība nosaka, ka pēc atlases komisijas atzinuma par kandidāta piemērotību amatam saņemšanas, Tieslietu padome lemj par kandidāta iecelšanu amatā.

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties