4. Jūlijs 2022 12:10
Jaunumi
Biznesa augstskola Turība jaunajā maģistra programmā piedāvās uzņēmumu un organizācijas vadītājiem iegūt jurista tvērienu

Jau šoruden Biznesa augstskolas Turība Juridiskā fakultāte vērs durvis jaunai maģistra studiju programmai “Tiesības organizācijas vadībā”, kas īpaši veidota uzņēmumu un organizāciju vadītājiem, kuriem būtu iespējams iegūt nepieciešamās zināšanas juridiskajos jautājumos no biznesa domāšanas un vadības skatpunkta.

Turības Juridiskās fakultātes dekāns Ivo Krievs skaidro, ka šīs programmas absolventi būs uzņēmumu un organizāciju vadītāji ar jurista tvērienu, kuriem būs pietiekamas iemaņas, lai orientētos juridiskajos jautājumos, atvieglotu saziņu ar organizācijas juridisko dienestu un izprastu juristu argumentāciju. Savukārt tie programmas absolventi, kuriem iepriekš nebija iegūta jurista kvalifikācija, tādus vienkāršākus ikdienas juridiskos jautājumus kā, piemēram, līgumu sastādīšana, pretenziju rakstīšana, nodokļu sistēmas izprašana un arī vienkāršāka tiesas pieteikumu sastādīšana, – būs spējīgi risināt bez jurista piesaistes. Absolvējot šo programmu, netiek piešķirta jurista kvalifikācija, bet gan sociālo zinātņu maģistra grāds tiesību zinātnē.

Programmas starpdisciplinārais raksturs ļaus veidot jaunus tirgū pieprasītus speciālistus, kuri nav specializējušies tikai vienā šaurā jomā, bet ir spējīgi pieņemt lēmumus, izmantojot starpdisciplinārās zināšanas, tādējādi kļūstot par arvien efektīvākiem speciālistiem.

Šis jaunais piedāvājums būs interesants arī iepriekš juristu kvalifikāciju ieguvušajiem, jo būs iespējams apgūt aktualitātes dažādās tiesību nozarēs (būvniecības, vides, konkurences, nodokļu, publisko iepirkumu, noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizācijas novēršanas (AML) un citās jomās), tādējādi paaugstinot savu kvalifikāciju mūžizglītības ietvaros.

Studiju programmā ir iekļauti arī studiju kursi, kas analizē uzņēmējdarbības vadības jautājumus, piemēram, “Sarunu vešanas stratēģijas”, “Emocionālā inteliģence” un “Efektivitātes procesi organizācijā” .

Programma būs piemērota arī iepriekšējos gados jurista kvalifikāciju ieguvušiem dažādu augstskolu absolventiem, kuriem trūkst maģistra grāda, lai kļūtu par advokātiem, tiesnešiem u.c., kurās nepieciešams maģistra grāds.

Šādi studiju kursi ir aktuāli ne tikai praktizējošiem juristiem, bet arī citu virzienu pārstāvjiem, kā, piemēram, šāda programma būtu lietderīga arī auditoriem un citiem struktūrvienību vadītājiem, lai izprastu juridiskos problēmjautājumus un spētu piedāvāt attiecīgus risinājumus bez juristu iesaistes, radot uzņēmumā kompetentu, daudzpusīgu un visaptverošu vadītāju.

Programmas ilgums atkarīgs no iepriekš iegūtajām zināšanām jurisprudences jomā un tiks izvērtēta nokārtoto priekšmetu atbilstība kursa tematikai. Ar pabeigtu profesionālā bakalaura grādu tiesību zinātnēs šīs programmas ilgums ir viens gads, taču bakalaurs sociālajās zinātnēs tiks izvērtēts un pielīdzināts kursa saturam, attiecīgi maksimālais programmas ilgums – divi gadi.

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties