15. Jūlijs 2022 10:33
Jaunumi
CFLA pārskatā apkopojusi 2021. gada darba rezultātus

Centrālā finanšu un līgumu aģentūra (CFLA) 2021. gada pārskatā ir apkopojusi nozīmīgāko informāciju par aģentūras paveikto aizvadītajā gadā. Vērtējot rezultātus un darbības rādītājus, secinām – esam darbojušies mērķtiecīgi, produktīvi un veiksmīgi īstenojuši savus stratēģiskos mērķus, neskatoties uz jaunajiem izaicinājumiem, mainīgo darba vidi un ārkārtas situācijas noteiktajiem ierobežojumiem.

CFLA direktore Anita Krūmiņa: “Tas, ko zinām, apzināmies un pieredzam šodien, vakar bija šķietami mazticamu apstākļu raksturojums, kas līgumos tiek ietverts Force majeure sadaļā. Jā, pašreiz redzam, kā neparedzami un nepārvarami apstākļi, savstarpēji mijoties un modificējoties, atsevišķos gadījumos var arī kļūt par diezgan ilglaicīgu parādību un pārbaudījumu. Tomēr arī šajā situācijā Eiropas Savienības (ES) fondu projektu ieviešanā mums ir pienākums noturēt “savu fronti” – īstenot projektu labākajā iespējamajā veidā un pēc iespējas nodrošināt plānoto rezultātu sasniegšanu. Tādējādi ar šo ieguldījumu mēs ikkatrs atbalstām Eiropas demokrātisko bloku. Šobrīd vēl vairāk nekā agrāk ir svarīgi apzināties, ka ar tautsaimniecības vai infrastruktūras attīstību, ar atbalstu zinātnei un izglītībai, ar veselības jomas projektiem vai jebkuru – gan lielāku, gan mazāku – ieguldījumu ikdienas dzīves kvalitātes uzlabošanai mēs mūsu sabiedrībā nostiprinām skaidru un drošu pārliecību – mēs esam Eiropa!”

ES fondu investīciju progress

Kopumā 2021.gads iezīmējis ievērojamu progresu ES fondu projektu realizēšanā, kas darīja dinamiskāku arī CFLA ikdienas operacionālo procesu izpildes gaitu. Kumulatīvi no plānošanas perioda sākuma līdz pārskata perioda beigām ES fondu finansējuma saņēmējiem apstiprināti un izmaksāti ir 3,02 mljrd. eiro, pabeigta 1090 projektu īstenošana, veiksmīgi izmantojot ES fondu finansējumu 1,17 mljrd. eiro apmērā.

CFLA komunikācija un informatīvie pasākumi

Tematiski publiskajos pasākumos 2021. gadā CFLA nodrošināja informācijas apmaiņu gan saistībā ar ES fondu jautājumiem, gan publiskās un privātās partnerības aktualitātēm 57 pasākumos – konferencēs, semināros, diskusijās u.c., lielākoties – attālināti. CFLA rīkotais semināru cikls “Labā prakse ES fondu projektu īstenošanā” 2021. gadā notika divas reizes, atjaunojot tradīciju šādus seminārus rīkot gan pavasarī, gan rudenī. Lielu skatītāju interesi izpelnījās  arī CFLA organizētā ikgadējā konference, kas ir veltīta PPP jautājumiem. Gada laikā CFLA organizētajos pasākumos klātienē un attālināti sākotnēji fiksētais interesentu skaits pārsniedz 8000, turklāt videoierakstos pieejamo semināru skatījumu skaits pastāvīgi turpina palielināties.

Klientu novērtējums

Lai regulāri monitorētu savu pakalpojumu kvalitāti un to arvien uzlabotu, ik gadu veicam klientu apmierinātības aptauju: pateicamies klientiem par sniegto vērtējumu, bet jo vairāk – par ieteikumiem un ierosinājumiem, kas iezīmē vietu uzlabojumiem! Ļoti augstu, ar maksimālo atzīmi, klienti ir novērtējuši CFLA cieņpilno attieksmi pret klientiem, darbinieku godīgumu un darbinieku ieinteresētību sniegt visu klientam nepieciešamo informāciju. Salīdzinot ar 2020. gadu, vērojams, ka 2021. gadā gandrīz visi ar CFLA tēlu saistītie aspekti vērtēti atzinīgāk nekā pirms gada. Jāuzsver, ka ar maksimālo ballu skaitu klienti ir novērtējuši CFLA uzlabojumus ES fondu projektu e-vides pakalpojumos, informācijas apmaiņas nodrošināšanu klientam ērtākā veidā, kā arī iesniegumu vērtēšanu noteiktajos termiņos. Esam gandarīti, ka arī pērn veiktajā E-indeksa aptaujā CFLA nemainīgi saņem visaugstāko novērtējumu tieši sadaļā “Klientu apkalpošana un atbalsts”.

Pārskatā var iepazīties ar nozīmīgāko informāciju par CFLA un paveikto 2021. gadā – izpildītajiem uzdevumiem, būtiskākajām izmaiņām CFLA darbībā, CFLA budžeta izlietojumu, rezultatīvajiem rādītājiem un to sasniegšanas progresu, svarīgākajām aktualitātēm, kā arī plānoto 2022. gadam.

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties