15. Jūlijs 2022 12:20
Jaunumi
Latvijas Finanšu izlūkošanas dienests saņem starptautisku balvu par izcilu darbu finanšu izlūkošanas jomā

Ceturtdien, 14. jūlijā, Rīgā, Latvijas Finanšu izlūkošanas dienests 32 lietu konkurencē saņēma starptautisku balvu par izcilu darbu finanšu izlūkošanas jomā. Balva pasniegta 28. Egmont grupas plenārsēdes laikā.

Egmont grupa dibināta 1995. gadā, un tā apvieno 166 finanšu izlūkošanas dienestus no visas pasaules, lai veicinātu informācijas apmaiņu un noziegumu atklāšanu. Ikgadēju balvu par izcilu darbu kādam no organizācijas dalībniekiem pasniedz kopš 2011. gada. Latvijas Finanšu izlūkošanas dienests Egmont grupai pievienojās 1999. gadā.

"Balvas saņemšana ir starptautiska atzinība un novērtējums mūsu darbam, kas vairos Latvijas kā finansēm drošas valsts reputāciju. Tieši šogad Krievijas īstenotā kara kontekstā varam novērtēt iepriekšējos gados paveikto, jo atbildīgās iestādes un finanšu iestādes arvien labāk pārzina savus klientus un tām ir salīdzinoši viegli piemērot sankcijas. Balva apliecina, ka esam drošs sadarbības partneris un mūsu zināšanas un pieredze ir vērtīga arī starptautiski. Tā mudina arī turpmāk būt aktīviem, jo noziedzīgā pasaule nenogurstoši attīstās, radot arvien jaunus apdraudējumus," uzsver Latvijas Finanšu izlūkošanas dienesta priekšnieka pienākumu izpildītājs Toms Platacis.

Latvija finālā uzvar Itāliju

Iesniegto lietu skaits Egmont balvai ar katru gadu palielinās - šogad konkursam tika pieteiktas 32 lietas no 19 finanšu izlūkošanas dienestiem visā pasaulē, un tas ir lielākais iesniegto lietu skaits balvas pasniegšanas vēsturē. Finālā iekļuva Latvijas un Itālijas Finanšu izlūkošanas dienesti. Latvijas iesniegtā lieta atzinību izpelnījās lietas apjoma, sarežģītības, izlūkošanā izmantoto inovatīvo metožu un attīstītās starptautiskās sadarbības dēļ. 2021. gadā balvu ieguva Izraēlas Finanšu izlūkošanas dienests.

Iniciatīva ir radīta, lai mudinātu Egmont grupas dalībniekus sniegt ieguldījumu noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizēšanas un terorisma finansēšanas gadījumu analīzē un palīdzētu finanšu izlūkošanas dienestiem un sadarbības organizācijām cīņā ar finanšu noziegumiem. Tā ir iespēja finanšu izlūkošanas dienestiem dalīties ar savu pieredzi un zināšanām starptautiskā mērogā.

Lai piedalītos konkursā, finanšu izlūkošanas dienestiem ir jāiesniedz pieteikums, izklāstot nozīmīgāko lietu vai lietas, ar kādām dienests ir strādājis, atspoguļojot procesa sarežģītību, finanšu izlūkošanas dienesta kompetenci lietas izmeklēšanā, kā arī sniedzot ieskatu finanšu izlūkošanas procesā.

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties