29. Augusts 2022 08:38
Jaunumi
E-lietas uzraudzības padome konceptuāli atbalsta e-lietas 2. posma uzsākšanu

26. augustā tieslietu ministra Jāņa Bordāna vadībā notika E-lietas uzraudzības padomes sēde. Sēdē apspriesti paveiktie un turpmāk plānotie soļi e-lietas programmas ieviešanas procesā, vienlaikus panākta konceptuāla vienošanās par prioritārajiem pasākumiem e-lietas 2. posma uzsākšanai atbilstoši Eiropas Savienības Atveseļošanas fonda piešķirtajam finansējumam.

Mēneša laikā tiks sagatavots un iesniegts apstiprināšanai Ministru kabinetā informatīvais ziņojums par investīciju īstenošanu - tas ir priekšnosacījums e-lietas 2. posma uzsākšanai.

Plānots, ka e-lietas 2. posma ietvaros Tiesu administrācija sadarbībā ar partneriem attīstīs e-lietas koplietošanas risinājumu platformu un Tiesu informatīvās sistēmu  (TIS), Ieslodzījuma vietu informācijas sistēmu, Valsts probācijas dienesta  informācijas sistēmu, nodrošinot TIS integrāciju ar Valsts Kompensācijas reģistru un Juridiskās palīdzības reģistru, kā arī  izstrādās jaunus e-pakalpojumus e-lietas portālā.

Kā vēstīts, e-lietas uzraudzības padomes uzdevums ir koordinēt e-lietas kvalitatīvu ieviešanu, darbību un attīstību, kā arī nodrošināt saskaņotu e-lietas platformas darbību visu iesaistīto informācijas sistēmu attīstībai.

E-lietas uzraudzības padomē darbojas tieslietu ministrs, vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs, iekšlietu ministrs un ģenerālprokurors. Padomes sēdēs ar padomdevēja tiesībām var piedalīties arī finanšu ministrs. Tāpat pēc tieslietu ministra uzaicinājuma padomes sēdēs var piedalīties arī citu valsts institūciju amatpersonas un darbinieki, nevalstisko organizāciju pārstāvji un eksperti.

Papildu informācija

E-lieta ir viena no digitālās transformācijas iniciatīvām, kura vairākos posmos paredz pakāpenisku pāreju uz elektronisku izmeklēšanas, tiesvedības un nolēmumu izpildes procesu.

E-lietas ieviešana ir Tieslietu ministrijas prioritārais projekts Eiropas Savienības Atveseļošanas fonda plānā. Atveseļošanas fonda plāns ir jauna Eiropas Komisijas centralizēti pārvaldīta budžeta programma, kas izveidota papildus 2021.–2027. gada plānošanas perioda Eiropas Savienības daudzgadu budžetam. Tā mērķis ir – atbalstīt reformas un investīcijas, kas saistītas ar pāreju uz zaļo un digitālo ekonomiku, kā arī mazināt krīzes radīto sociālo un ekonomisko ietekmi.

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties