30. Augusts 2022 12:47
Jaunumi
Aicina uz pasākumu “Septembra saruna par starptautiskajām tiesībām”

7. septembrī Latvijas Universitātes (LU) Juridiskajā fakultātē notiks pasākums “Septembra saruna par starptautiskajām tiesībām. ANO Starptautisko tiesību komisija un mūsdienu starptautisko tiesību izaicinājumi”. Pasākumā par dažādām starptautisko tiesību aktualitātēm sarunāsies divi LU Juridiskās fakultātes absolventi Kristīne Līce un Mārtiņš Paparinskis.

Sarunas viesis Mārtiņš Paparinskis ir asociētais profesors starptautiskajās publiskajās tiesībās Londonas Universitātes koledžā un ANO Starptautisko tiesību komisijas ievēlēts loceklis. Pastāvīgās šķīrējtiesas, EDSO Samierinātāju un šķīrējtiesnešu tiesas, Ūdens konvencijas izpildes komitejas un ICSID šķīrējtiesnešu un samierinātāju sarakstu loceklis. Vairāku rakstu un grāmatu autors dažādos starptautisko publisko tiesību jautājumos.

Sarunu vadīs Kristīne Līce, Ārlietu ministrijas Juridiskās direkcijas vadītāja, Latvijas pārstāve starptautiskajās cilvēktiesību institūcijās. Kristīne Līce šogad ievēlēta par Eiropas Padomes Cilvēktiesību koordinācijas komitejas priekšsēdētāju. Strādājusi par padomnieci Latvijas pastāvīgajā pārstāvniecībā ANO Ženevā un Ņujorkā, no 2007. gada septembra strādājusi ANO Ģenerālās asamblejas Trešās komitejas (cilvēktiesību jautājumi) priekšsēdētāja vietnieces amatā.  

Interesenti laipni aicināti apmeklēt pasākumu “Septembra saruna par starptautiskajām tiesībām. ANO Starptautisko tiesību komisija un mūsdienu starptautisko tiesību izaicinājumi”, kas notiks LU galvenajā ēkā Raiņa bulvārī 19, LU Juridiskās fakultātes konferenču zālē plkst. 14.30. Pasākuma noslēgumā klātesošajiem būs iespēja uzdot jautājumus Kristīnei Līcei un Mārtiņam Paparinskim. Pasākuma apmeklētājiem būs iespēja ziedot Kristīnes Krūmas piemiņas stipendijai (M. Paparinskis viens no stipendijas dibinātājiem), lai atbalstītu Latvijas Universitātes Juridiskās fakultātes studentus sasniegt vēl augstākas virsotnes.

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties