13. Septembris 2022 14:24
Jaunumi
Ģenerālprokuratūra veic pārbaudes par zemes iegādi Biķernieku kompleksās sporta bāzes attīstībai un AS “Latvijas Gāze” rīcību
2

Ģenerālprokuratūrā saistībā ar saņemtu iesniegumu tiek veikta pārbaude par Ministru kabineta 2022. gada 31. augusta lēmumu atļaut Satiksmes ministrijai no privātpersonām pirkt nekustamos īpašumus Sergeja Eizenšteina ielā, Rīgā, Biķernieku kompleksās sporta bāzes attīstības projekta īstenošanai, šim mērķim paredzot piešķirt līdzekļus 8 192 004 eiro apmērā no valsts budžeta programmas 02.00.00 “Līdzekļi neparedzētiem gadījumiem”. Tā tiek veikta, pamatojoties uz Prokuratūras likuma 16. panta otrās daļas 1. punktu, proti, tās nepieciešamību atzinis ģenerālprokurors.

Tāpat saistībā ar saņemtajiem iesniegumiem, pamatojoties uz minēto Prokuratūras likuma normu, Ģenerālprokuratūrā tiek veikta pārbaude par dabasgāzes rezervju neizveidošanu saistīto lietotāju apgādei ar gāzi 2022./2023. gada sezonā, t.i., par dabasgāzes publiskā tirgotāja AS “Latvijas Gāze” rīcības atbilstību Enerģētikas likuma prasībām. Šajos iesniegumos minēto faktu izvērtēšanai un lēmuma pieņemšanai par kriminālprocesa uzsākšanu iesniegumi nosūti Valsts drošības dienestam, bet daļā par iespējamu sankciju apiešanu – Finanšu izlūkošanas dienestam.

 
 
2 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Seskis
14. Septembris 2022 / 12:47
0
ATBILDĒT
AS "Latvijas Gāzei" nav ko pārmest - tā rīkojas sava akcionāra Gazprom interesēs. Savlaicīgi neiepērkot lētāku gāzi, šodien jāpērk dārgāka gāze, kas atbilst Gazprom interesēm - pārdot desmitreiz mazāk gāzes un nopelnīt tikpat cik iepriekšējos gados vai pat vairāk. Eiropas savienības sankcijas Krievijai darbojas abos virzienos - viņi maksā vairāk par Eiropas un ASV precēm, mēs maksājam vairāk par resursiem.
Normunds Šlitke
13. Septembris 2022 / 15:40
4
ATBILDĒT
Dīvaini, ka notiek vien pārbaude Prokuratūras likuma 16. panta otrās daļas 1. punkta izpratnē, nevis uzreiz tiek ierosināts kriminālprocess, kurā īpašuma vērtētājs un viņu nolīgušie ierēdņi tad, visticamāk, jau būtu aizturēti un tiktu pratināti... Ko var noskaidrot šādā pārbaudē - ka vērtētājs ir ticis pareizi pieaicināts, bet pats vērtējums ir atbilstoši noformēts?
Prokuratūra, ja ir pamats aizdomām par valsts mantas izšķērdēšanu, parasti uzsāk kriminālprocesu uzreiz. Vai šajā gadījumā ir jārīkojas citādi un "smalkāk" jeb diskrētāk?
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties